Autoritățile au emis o nouă alertă. Au fost descoperite alte tipuri de măști neconforme. În total 158 de tipuri de măști nu oferă protecţia necesară anti-COVID-19 (FOTO)

Autoritățile au emis o nouă alertă. Au fost descoperite alte tipuri de măști neconforme. În total 158 de tipuri de măști nu oferă protecţia necesară anti-COVID-19 (FOTO)
Foto: Pixabay

Autoritățile au emis o nouă alertă cu privire la mai multe tipuri de măști neconforme. InfoCons anunță că, în total, există 158 de tipuri de măști care nu protejează suficient împotriva infecției cu noul coronavirus.

Noi tipuri de măști neconforme, descoperite de autorități

”InfoCons revine cu o nouă alertă emisă prin Sistemul de alertă rapidă european, astfel conform celor 27 alerte transmise numericul măștilor de protecție neconforme ajunge la 158”, anunță, vineri, InfoCons.

Tipurile de măști pentru care a fost emisă alerta europeană sunt produse în China.

Țările care au introdus alertele sunt Letonia, Luxemburg și Estonia.

Iată, mai jos, măștile descoperite ca fiind neconforme

Ambalaj masca neconforma din China

”Produsul promovează un potențial de protecție împotriva particulelor (virale), dar capacitatea sa de filtrare nu a fost certificată de un organism (european) relevant.În consecință, este posibil ca produsul să nu îndeplinească cerințele de sănătate și siguranță și, prin urmare, să nu fie protejat în mod corespunzător dacă nu este combinat cu măsuri suplimentare. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție și cu standardul european relevant EN 149”, notează InfoCons.

Măștile de acest tip au fost retrase de pe piață.

Cutie cu măsti neconforme din China

”Produsul este însoțit de o declarație de conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/425 și cu standardul european EN 149: 2009, dar nu a fost certificat ca atare de către organismul european competent. În consecință, este posibil ca produsul să nu îndeplinească cerințele de sănătate și siguranță și să nu fie protejat în mod corespunzător atunci când este combinat cu măsuri suplimentare. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție și cu standardul european relevant EN 149”, arată reprezentanții InfoCons.

În cazul acestui tip de mască s-a luat măsura respingerii importului la frontieră.

Pachet cu măști neconforme anti-COVID-19

Nici aceste măști nu au fost certificate ca atare de către organismul european competent. În consecință, s-a luat decizia interzicerii comercializării produsului, precum și retragerea acestuia de pe piață.

Cutie cu măști FFP2 neconforme

”Produsul poartă un marcaj CE, dar nu este certificat de organismul european competent ca echipament de protecție.În consecință, este posibil ca produsul să nu îndeplinească cerințele de sănătate și siguranță și să nu fie protejat în mod corespunzător atunci când este combinat cu măsuri suplimentare. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție și cu standardul european relevant EN 149”, se precizează în legătură cu acest tip de mască.

Și în cazul acestor măști s-a decis retragerea de pe piață și interizcerea comercializării.

Măști FFP2

”Produsul promovează un potențial de protecție împotriva particulelor (virale), dar capacitatea sa de filtrare nu a fost certificată de un organism (european) relevant”, menționează InfoCons.

Aceste măști au fost retrase de pe piață de distribuitor.

Ultima oră