Autostrada A2 și 43 DN închise, zeci de alte trasee restricționate, 10% din trenuri sunt anulate. Vezi cum se circulă în țară

Autostrada A2 și 43 DN închise, zeci de alte trasee restricționate, 10% din trenuri sunt anulate. Vezi cum se circulă în țară
Foto: infocurteadearges.ro

UPDATE 13:00 Aeroportul din Craiova este închis până la ora 19:00 din cauza unui avion care a pierdut controlul la decolare.

UPDATE 12:30: A fost închis traficul pe DN 7 Veştem – Râmnicu Vâlcea din cauza avalanşelor de zăpadă.

UPDATE 12:00: Toate drumurile naţionale din judeţele Buzău, Ialomiţa, Galaţi, Brăila, Vrancea, Tulcea şi Călăraşi au fost închise. Astfel numărul drumurilor naționale închise a ajuns la 43.

UPDATE 11:30: A fost închis traficul pe DN 2 Bucuresti – Bacău.

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, autoritățile din transporturi au luat decizia de a bloca sau restricționa mai multe drumuri naționale și de a anula trenuri care circulă în pe mai multe artere din sudul și sud-estul țării, în zonele cu viscol și ninsori abundente.

De asemenea, autoritățile au sfătuit călătorii să rămână acasă și să nu pornească la drum decât dacă este absolut nevoie.

Circulația este închisă pe 11 DN

Embed: " />

Traficul rutier

CNADNR a luat decizia să închidă autostrada A2 pe tronsonul București-Fetești, precum și alte drumuri naționale.

1. A2 Bucuresti – Fetesti

2. DN 23B Măicănesti – Ciorăsti

3. DN 65A Rosiorii de Vede – Turnu Măgurele si Buzoesti – Surdulesti

4. DN 61 Ghimpați – Găesti

5. DN 1D Albesti – Urziceni

6. DN 5A Mogosesti – Isvoarele pe raza localității Isvoarele

7. DN 5B Ghimpați – Giurgiu

8. DN 2A Urziceni – Slobozia

9. DN 2C Costesti – Slobozia

10. DN 41 Oltenița – Daia

11. DN 61  Ghimpati-Gaesti

12. DN6 Turnu Severin – Orşova (în zona viaductului Vârciorova)

13. DN57 Orşova – Moldova Nouă (în zona Dubova)

În plus, traficul este restricționat pe unele artere pentru autovehiculele cu masa mai mare de 3,5 sau 7,5 tone.
Directorul general al Ministerului Transporturilor a anunțat că începând cu ora 12:00, se va închise traficul pe toate DN în județele Vrancea, Buzău, Galați, Ialomița, Brăila și Călărași.

În vama Nădlac au fost instituite restricții de acces în țară pentru vehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone, iar vămile de la Albița, Oancea și Galați vor fi compelt închise începând cu ora 12:00.

Vezi AICI lista completă a restricțiilor din trafic

Traficul feroviar

CFR a anulat aproape181 de trenuri, pe principalele rute spre Craiova, Iaşi, Râmnicu-Vâlcea, Buzău, Constanţa şi Galaţi.

Peste 10% din reţeaua de căi ferate din România este paralizată. Se circulă în condiţii de iarnă pe majoritatea relaţiilor, mai puţin în judeţele afectate de codul portocaliu, unde se merge in cel mai bun caz cu restricţii, iar întârzierile înregistrate de garnituri sunt de cateva ore.

Principalele linii închise din cauza vremii sunt Bucureşti – Iaşi, Buzău – Galaţi, Buzău – Constanţa şi Slobozia Veche – Feteşti.

Întârzierile ternurilor din circulație la plecarea sau sosirea în Gara de Nord ajung până la 60 de minute.

Vezi AICI lista completă a ternurilor anulate

Porturile sunt deocamdată deschise, dar circulația pe brațele din Delta Dunării este blocată.

Aeroportul din Bacău a fost închis, iar pe aeroporturile din București traficul se desfășoară în condiții de iarnă, fiind îngreunat atât la decolare cât și la aterizare.

Administrația Națională de Meteorologie a emis nou cod portocaliu pentru București și alte 20 de județe din țară, unde va ninge abundent în următoarele 24 de ore.

Circulația este închisă pe 11 DN

Embed: " />