Avertismentul medicului Adrian Marinescu: „Ne întoarcem la situațiile de dinainte, când nu aveam locuri de internare noaptea”

Avertismentul medicului Adrian Marinescu: „Ne întoarcem la situațiile de dinainte, când nu aveam locuri de internare noaptea”
Foto: https://www.facebook.com/Dr-Adrian-Marinescu

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Matei Balș din București, a precizat că numărulpersoanelor care dezvoltă forme medii și severe de COVID-19 a crescut, scrie Antena 3 .

Adrian Marinescu atrage atenția că se mărește presiunea pe sistemul sanitar, iarnoaptea nu mai are locuri de internare pentru persoanele infectate cu coronavirus.

„Formele medii și severe de COVID-19 au început să crească. Ne întoarcem la situațiile de dinainte, când nu aveam locuri de internare pe seară sau noaptea”, a declarat Adrian Marinescu.

„Aș trage un semnal de alarmă pentru ce va urma, sunt puține locuri de internare și probabil aceste creșteri, în viitorul apropiat, înseamnă destul de multe probleme pentru spitalele suport COVID-19”, a precizat Adrian Marinescu. Medicul infecționist a explicat că tulpina britanică de COVID-19 îi afectează în principal pe cei tineri și pe cei mici.

„Vorbim aici de tulpina din Marea Britanie, care reprezintă un procent important pentru România, nu este predominantă, dar nici departe nu e. Această tulpina merge către tineri și cei mici, care vor face forme simptomatice medii și severe”, a menționat Adrian Marinescu.

„Deocamdată, este în curs de evaluare. Nu aș spune că pacienții noștri tineri fac forme severe, dar totuși numărul lor a crescut. Probabil, în viitorul apropiat, se va vedea mai bine”, a mai spus Adrian Marinescu.

Ultima oră
00:18 - Alexandru Rafila: Valul 5 COVID e posibil să vină la jumătatea lunii ianuarie / Propunerea ministrului Sănătății privind certificatul verde
23:57 - Cine este și cum arată soțul celebrei Dalida din „Las fierbinți”. Povestea celor doi a început la Costinești: „I-a plăcut cum muncesc. A fost așa o chimie”
23:54 - Gigi Becali a ieșit la atac. Reacția patronului FCSB după ce Patriarhul Daniel s-ar fi vaccinat anti-COVID
23:46 - Alexandru Rafila, despre varianta Omicron: Sunt informații că ar fi de patru ori mai transmisibilă decât tulpina Delta. Va ajunge și în România, sigur
23:37 - Klaus Iohannis a înaintat în grad mai mulţi reprezentanţi ai STS, SIE, SPP, Ministerului de Interne și Ministerului Apărării
23:29 - Haos total cu testele de salivă pentru elevi. Misiune dificilă pentru profesori / Clanul Cămătaru și magazinul de haine al lui Cătălin Botezatu le livrează la Guvern
23:26 - SUA, în contextul comasării de trupe ruse la frontierele Ucrainei: „Toate opțiunile sunt pe masă. Rămâne ca NATO să decidă care sunt următoarele mișcări”
23:19 - Octavian Jurma: Noua tulpină de coronavirus e capabilă să producă valuri epidemice. Ea dislocă foarte repede varianta Delta și reușește s-o înlocuiască (VIDEO)
23:17 - Demi Moore, dezamăgită de bărbați. Actrița se iubește cu o femeie?
22:57 - Comisarul european pentru transporturi, întâlnire cu Maia Sandu. Adina Vălean: Aspirațiile pentru prosperitate și justiție au determinat pașii Republicii Moldova spre UE