ALERTĂ la Marea Neagră! Manevre PERICULOASE ale unui avion rus care a interceptat o aeronavă americană de recunoaştere (VIDEO)

ALERTĂ la Marea Neagră! Manevre PERICULOASE ale unui avion rus care a interceptat o aeronavă americană de recunoaştere (VIDEO)

Un nou incident militar între avioanele americane şi cele ruseşti a avut loc, luni, deasupra Mării Negre.
Astfel, o aeronavă americană EP-3 Aries (avion de recunoaştere) care zbura în spațiul aerian internațional de deasupra Mării Neagre a fost interceptată de un avion rusesc SU-27, potrivit unui comunicat al forțelor navale ale SUA.

„Această interacțiune a fost una nesigură datorită faptului că avionul SU-27 a efectuat o trecere de mare viteză direct prin fața aeronavei americane, ceea ce a pus în pericol piloții și echipajul nostru”, se arată în comunicat.

Durata interceptării a fost de aproximativ 25 de minute, timp în care piloţii ruşi au efectuat manevre riscante pentru aeronava americană.

„Gestul armatei ruse a fost unul iresponsabil. Ne așteptăm să se comporte potrivit standardelor internaționale”, se mai arată în comunicatul forțelor navale ale SUA.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

(Sursa video: Commander, U.S. Naval Forces Europe-Africa/U.S. 6th Fleet / Youtube)