Aviz favorabil pentru începerea urmăririi penale a senatorilor Ecaterina Andronescu și Șerban Mihăilescu

Aviz favorabil pentru începerea urmăririi penale a senatorilor Ecaterina Andronescu și Șerban Mihăilescu

Senatorii au avizat miercuri încuviințarea începerii urmăririi penale pe numele Ecaterinei Andronescu și al lui Șerban Mihăilescu, în dosarul Microsoft.

Numărul total al senatorilor prezenți în plen a fost de 168, în timp ce numărul de votanți a fost de 135 în cazul senatorului Ecaterina Andronescu. Votul a fost secret cu bile și s-au acordat 72 de voturi „pentru” și 62 de voturi „împotrivă”, în timp ce unul a fost anulat.

În ceea ce privește votul pentru Șerban Mihăilescu, au fost înregistrate 77 de voturi „pentru” şi 51 „împotrivă”, un vot fiind anulat.

În acest dosar, DNA a cerut avize pentru urmărirea penală a nouă foşti miniştri – senatorii Şerban Mihăilescu şi Ecaterina Andronescu, deputatul Valerian Vreme, europarlamentarul Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Gabriel Sandu şi Adriana Ţicău.

Potrivit DNA, persoanele din Guvern, ministere şi din societăţile implicate în derularea proiectului privind licenţele Microsoft pentru şcoli ar fi pretins 20 de milioane de dolari din cele 54 de milioane achitate de Executiv în cadrul contractului.

Totodată, anchetatorii au indicii că cei şase foşti miniştri au pretins şi primit sume de bani pentru a-şi exercita în mod defectuos atribuţiile de serviciu şi pentru a-şi exercita influenţa asupra altor persoane, pentru a fi favorizată firma Fujitsu Siemens Computers la încheierea şi derularea contractului de licenţiere Microsoft.

Aviz favorabil în Senat pentru urmărirea penală a Ecaterinei Andronescu