Aviz pozitiv pentru trei procurori în funcții de conducere la DIICOT, ÎCCJ și DNA!

Aviz pozitiv pentru trei procurori în funcții de conducere la DIICOT, ÎCCJ și DNA!

Consiliul Suprem al Magistraturii a dat aviz pozitiv pentru trei procurori care vor ocupa funcții de conducere în DIICOT, DNA și Secția parchetelor militare din cadrul ÎCCJ. Asta după ce propunerile pentru funcția de procuror șef la ÎCCJ și DIICOT, Georgiana Hosu și Gabriela Scutea primiseră aviz negativ din partea CSM. Doar Crin Nicu Bologa primise aviz pozitiv pentru șefia DNA. Avizele au rol consultativ și președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind numirile.

În data de 03 martie 2020, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, în urma derulării interviurilor programate, a avizat propunerile ministrului justiției de numire în funcțiile de procuror şef Secţie – Secţia parchetelor militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de adjunct al procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi de adjunct al procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, astfel:

  • Domnul procuror Cătălin Ranco Piţu pentru funcția de procuror şef al Secției parchetelor militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiţie – aviz pozitiv;

  • Doamna procuror Mădălina Scarlat pentru funcția de adjunct al procurorului şef al Direcției Naționale Anticorupție – aviz pozitiv;

  • Doamna procuror Oana Daniela Pâţu pentru funcția de adjunct al procurorului şef al Direcţiei de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – aviz pozitiv” se arată într-o informare de presă la CSM.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe