Avocat: Elena Udrea are statut de refugiat pe un an. Există o temere că nu are parte de un proces echitabil (VIDEO)

Avocat: Elena Udrea are statut de refugiat pe un an. Există o temere că nu are parte de un proces echitabil (VIDEO)

Avocatul Elenei Udrea a declarat că aceasta a primit pe 21 martie statutul de refugiat în Costa Rica, valabil timp de un an. După expirarea acestui termen, ea va solicita statutul de refugiat permanent.VeronelRădulescu a mai susținut că fostul ministru are temeri că nu are parte de un proces echitabil.

”În 21 martie i s-a acordat acest statut de refugiat. După cum am prezentat în instanță, acest statut o protejează de eventuale cereri de extrădare și îi acordă toate drepturile de a i se facilita dreptul laapărare în statul român. Sunt temeri că nu are parte de un proces echitabil și nu sunt numai ale dânsei. Statutul e pe un an, după care primește carnetul de refugiat permanent”, a declarat avocatul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Acesta a precizat că Udrea se bucură de aceleași drepturi precum o persoană care are carnet de refugiat permanent.

Întrebat dacă Elena Udrea va renunța la acest statut dacă va fi achitată în dosar, Rădulescu a răspuns: ”Convenția prevede acest drept de a renunța la acest statut când încetează motivele care au determinat temerile”.

El a mai susținut că, de vreme ce nu a mai primit documente medicale de la Udrea, înseamnă că ”se simte bine, iar medicii nu i-au prelungit interdicția medicală”.