Avocatul Adrian Cuculis, despre accidentul tragic de la Complexul Energetic Oltenia: „Viața celor care lucrau acolo era pusă în pericol”/ „Vor fi descoperite, cred eu, și acte de corupție și probabil că va trebui să intervină și DNA-ul”

Avocatul Adrian Cuculis, despre accidentul tragic de la Complexul Energetic Oltenia: Viața celor care lucrau acolo era pusă în pericol/ Vor fi descoperite, cred eu, și acte de corupție și probabil că va trebui să intervină și DNA-ul

Avocatul Adrian Cuculis a explicat miercuri seara în emisiunea Politica zilei, moderată de Ioana Constantin, de ce  crede că tragicul caz al celor trei mineri care și-au pierdut viața, în timp ce alți zece au fost răniți la cariera Jilț Sud, din Complexul Energetic Oltenia, va fi preluat de un parchet de lângă un tribunal. Acesta crede că tot mai multe nereguli ies la iveală privind încălcarea legii și că este posibil ca să intervină și procurorii DNA:

Ce se întâmplă mai departe cu cazul tragicului accident de la CE Oltenia

„Este clar că dacă de atâta vreme spun sindicaliștii, spun oamenii care lucrează acolo, îți spun până la urmă și organele statului care au dat și niște amenzi la un moment dat, cu siguranță dacă ne uităm în istoricul amenzilor și în istoricul verificărilor la CE Oltenia o să descoperim că s-au mai dat niște amenzi , s-au mai constatat niște nereguli dar este cinic să vii să spui imediat după ce mor cei trei muncitori că ei nu aveau ce să caute acolo, în loc să te gândești că tu ai o groază de nereguli.

Bineînțeles că dosarul nu o să rămână după părerea mea la Motru și o să fie cel puțin preluat de către un tribunal, un parchet de pe lângă tribunal pentru că altfel lucrurile ar cădea în derizoriu.

Acolo cu siguranță vor fi descoperite, cred eu, și acte de corupție și probabil că va trebui să intervină și DNA-ul. Deocamdată, este clar că a fost un management prost, dar mai mult decât managementul prost să vedem cât de tare s-a încălcat legea în condițiile în care neregulile erau cunoscute, viața celor care lucrau acolo era pusă în pericol”.

În legătură cu informația potrivit căreia minerii de la CE Oltenia se deplasează la pas, prin nămol, după ce a fost sistat transportul cu mașinile vechi de peste 40 de ani, avocatul a precizat că de ani de zile viața minerilor le este pusă în acest fel în pericol:

„Nu este ceva nou, treaba asta se întâmplă cu mersul pe jos de ani de zile. Îmi spuneau oamenii în Motru, dacă nu ai condiție bună riscai să mori, lucru care s-a și întâmplat. În septembrie anul trecut cineva a murit de infarct după ce a mers 10 km pe jos”.

Urmăriți B1TV.ro și pe