Avocatul Poporului, despre cazul lui Sorin Oprescu: M-am autosesizat. În Arestul Capitalei se vor deplasa doi reprezentanți ai instituției și un medic care va discuta cu Oprescu și va face o apreciere despre starea sa de sănătate (VIDEO)

Avocatul Poporului, despre cazul lui Sorin Oprescu: M-am autosesizat. În Arestul Capitalei se vor deplasa doi reprezentanți ai instituției și un medic care va discuta cu Oprescu și va face o apreciere despre starea sa de sănătate (VIDEO)
Foto: B1 TV

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a anunțat joi că va fi efectuată o vizită la Arestul Capitalei, în cazul primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu.

„Am dispus să efectuăm o vizită care trebuia să fie inopinată. La presiunea presei nu va mai fi așa. Se vor deplasa la Arestul Capitalei doi reprezentanți ai instituției noastre, un medic și un reprezentant al unui ONG specializat”, a precizat Ciorbea.

Avocatul Poporului a spus care este procedura – „Se va discuta cu Sorin Oprescu care este situația, să se facă o primă apreciere de medicul echipei, se va discuta cu conducerea arestului preventiv. Se vor face verificări și în cadrul arestul preventiv”.

Întrebat care sunt motivele pentru care a recurs la această vizită, Ciorba a susținut că „am înțeles că e foarte serios pus sub semnul întrebării dreptul la sănătate. M-am sesizat din oficiu și am dispus începerea anchetei”.

După o consultare cu adjuncta care conduce mecanismul de prevenire a relelor tratamente, Ciorbea a decis „să înlocuim ancheta cu o vizită. De aceea merge și medicul, și reprezentantul organizației nonguvernamentale”.

În Arestul Capitalei se vor deplasa doi reprezentanți ai Avocatului Poporului pentru a discuta cu Oprescu

Ultima oră
22:47 - Florin Cîţu: Ludovic Orban pare cel mai mare susţinător al moţiunii USR – AUR
22:32 - Ludovic Orban: Parteneriatul cu președintele trebuie să fie pe picior de egalitate / După ce Alina Gorghiu a ajuns la șefia PNL, susţinută de Iohannis, „când era de luat o decizie, era un deget arătat spre ceruri” (VIDEO)
22:22 - Florin Cîțu, despre salariul minim: Vreau să avem o soluție până la 1 octombrie. Aș vrea să ne gândim la o formulă care să fie aplicată în fiecare an
22:11 - Raluca Turcan: Cifrele arată că avem creștere economică accelerată. Rezultatele sunt concrete, dincolo de orice bruiaj care există în spațiul public
22:10 - Ludovic Orban critică deciziile lui Cîțu, în raport cu USR-PLUS: „Îi prefer parteneri decât adversari”
21:55 - Florin Cîțu: USR PLUS e în Parlament alături de PSD și AUR. Greșeala mea, că am crezut că e un partid proeuropean
21:37 - Florin Cîțu: E o discuție despre vaccinarea obligatorie în cazul anumitor profesii – personal medical, cadre didactice. Nu e luată o decizie, înclin să merg pe testare. Cum vaccinul e gratuit, testarea se va face din surse proprii
21:30 - Ministrul culturii: Nu există perspectiva închiderii instituţiilor de cultură, în perioada următoare
21:19 - Florin Cîțu: Nu vreau să închid economia. Eu nu voi închide piețele, mall-urile. Azi avem și vaccin anti-COVID-19, și aceste instrumente precum certificatul verde
21:11 - Protejatul lui Cătălin Drulă, de la CFR Călători, și-a dat demisia