Avocatul primarului suspendat al Capitalei: Sorin Oprescu, transportat cu duba la Spitalul Universitar pentru un consult amplu (VIDEO)

Avocatul primarului suspendat al Capitalei: Sorin Oprescu, transportat cu duba la Spitalul Universitar pentru un consult amplu (VIDEO)

UPDATE 18.00: Edilului suspendat i s-a pregătit un salon VIP în cazul în care va trebui internat. Mircea Cinteză, șeful secției Cardiologie la Spitalul Universitar București, a explicat pentru Știrile B1 ce presupune consultul edilului.

Trebuie să se facă o probă de efort, să încerce să accelereze bătăile inimii să vedem cât rezistă. Dacă în timpul lor sunt semne care indică faptul că inima are o rezistență limită e necesară o coronarografie care decide dacă e nevoie de o intervenție rapidă sau de o operație pe cord„, a explicat șeful secției Cardiologie.

Întrebat ce ar justifica o internare a edilului, Cinteză a răspuns că „în moment ce s-a spus că are dureri în piept, angina necesită internare pentru lămurirea stadiului în care se găsește„.

În ceea ce privește perioada de spitalizare, Cinteză precizează că „e imprevizibil. De principiu, nu ar trebui să fie una de durată, depinde de procedura de tratament care se va aplica. În orice situație pot interveni complicații. Are și diabet care poate destabiliza organismul în orice moment„.

UPDATE 15.42: Sorin Oprescu a părăsit Arestul Capitalei și este transportat cu duba la Spitalul Universitar.

Sorin Oprescu, transportat cu duba la spital

Sorin Oprescu va fi dus din Arestul Poliţiei Capitalei la Spitalul Universitar, au anunţat in urma cu puțin timp avocații săi, informează B1 TV.

Astfel, Oprescu ar urma sa ajungă la Spitalul Unversitar pentru investigații și nu este exclus să rămână internat.

Este o schimbare în atitudinea celor de la Arest. Va fi dus la Spitalul Universitar, ni s-a aprobat cererea. Decizia vine ca urmare a tuturor elementelor, în primul rând a stării de sănătate, a concluziilor raportului și a solicitărilor în cursul urmăririi penale. A fost dus la Sf. ioan, acolo a fost investigat cu aparatură inaptă. Evident că un spital specializat are aparatura necesară„, a declarat avocatul lui Sorin Oprescu.

În urma vizitei efectuate joi de reprezentanții Avocatului Poporului s-a stabilit că edilul suspendat ar trebui internat într-o secție de cardiologie, cu toate dotările necesare. (Detalii AICI)

În plus, vineri, medicul lui Oprescu a declarat după vizita pe care a efectuat-o pacientului său în Arestul Capitalei că este vizibil schimbat, mai slab și mai puțin tonic. (Detalii AICI)

Avocatul primarului suspendat al Capitalei: Sorin Oprescu va fi dus la Spitalul Universitar pentru un consult amplu