CCR s-ar putea pronunţa în legătură cu numirea lui Teodor Meleșcanu în funcţia de preşedinte al Senatului

CCR s-ar putea pronunţa în legătură cu numirea lui Teodor Meleșcanu în funcţia de preşedinte al Senatului
Foto: Teodor Meleșcanu (sursă: hepta.ro)

Curtea Constituţională a României (CCR) s-ar putea pronunţa, miercuri, cu privire la alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului, se arată pe ordinea de zi a Curţii.

Sesizarea privind conflictul juridic de natură constituţională fusese făcută de 33 de senatori ai Grupului parlamentar al Partidului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, ai Grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal, ai Grupului parlamentar al Partidului Mişcarea Populară, ai Grupului parlamentar al Uniunii Democrate Maghiare din România, precum şi de senatori neafiliaţi.

Teodor Melescanu a fost numit în funcţia de preşedinte al Senatului pe data de 10 septembrie. El a obţinut atunci 73 de voturi, în timp ce contracandidatul lui, Alina Gorghiu, a obţinut 59 de voturi.

Melescanu nu a beneficiat de susţinerea politică a partidului din care provine (în speţă ALDE) – condiţie de regulă esenţială pentru numirea într-o astfel de funcţie.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său