BAC 2020 | Lista obiectelor interzise în sălile de examen: ce trebuie să știe toți elevii

BAC 2020 | Lista obiectelor interzise în sălile de examen: ce trebuie să știe toți elevii
FOTO: Pixabay.com

Prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat este programată pentru data de 22 iunie 2020. Pentru susținerea celor 3 probe, absolvenții de liceu vor trebui să respecte niște reguli stricte, pe lângă cele specifice în contextul COVID-19.

BAC 2020 | Lista obiectelor interzise în sala de examen

Este interzisă ca în sălile de examen să fie introduse ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea, candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ/centrul de examen în acest scop. Candidaţii care refuză depozitarea obiectelor menţionate în sala stabilită de comisie în acest scop nu sunt primiţi în examen.

De asemenea, se interzice candidaţilor la evaluarea naţională să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare şi altele asemenea ori în băncile în care sunt aşezaţi în sălile de examen orice fel de lucrări: manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Candidaţilor nu le este permis să aibă la ei sau în băncile în care sunt aşezaţi în sălile de examen telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la reţele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare cu alţi candidaţi/asistenţi din unitatea/unităţile de învăţământ/centrul/centrele de examen sau cu exteriorul.

Se interzice candidaţilor să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu exteriorul.

BAC 2020 | Informații esențiale pentru buna desfășurare a examenului

În sălile de examen, se prevăd doi supraveghetori, indiferent de numărul de candidaţi. Pentru efectuarea probelor scrise, se folosesc teste personalizate, la rezolvarea cărora se utilizează pix de culoare albastră. Pentru maculatoare, se folosesc foi ştampilate la centrele de bacalaureat.

Din momentul repartizării testelor, nici un candidat nu mai poate intra în sală şi nici părăsi sala de examen. În cazuri excepţionale, candidatul, însoţit de supraveghetor, poate ieşi, temporar, din sală doar o singură dată, predând testul celui de al doilea supraveghetor, se arată în regulamentul de funcționare emis de Ministerul Educației.

BAC 2020 | Maxim 10 elevi într-o sală de clasă

În fiecare sală de examen vor fi maxim 10 elevi, poziționați la cel puțin 2 metri distanță unul de celălalt.

„Vreau să clarific următoarele aspecte: vă asigur că se vor lua toate măsurile de siguranță, să evităm orice risc de îmbolnăvire. Ministerul Educației împreună cu Ministerul Sănătății va elabora un ordin comun prin care vom stabili toate măsurile de siguranță privind reluarea activității în unitățile de învățământ. În sala de clasă vor fi maximum 10 elevi, respectând toate măsurile de distanțare socială. Repet: maximum 10 elevi într-o sală de clasă”, a declarat Monica Anisie.

Urmăriți B1TV.ro și pe