Bacalaureat 2020. Baremul de corectare la Sociologie

Bacalaureat 2020. Baremul de corectare la Sociologie

Examenul de Bacalaureat 2020 continuă joi, 25 iunie, cu probele la disciplinele de profil. Este ultima probă a „Examenului Maturității”, iar în data de 30 iunie, absolvenții clasei a XII-a vor afla și rezultatele.

Absolvenţii de la profilul umanist din filiera teoretică, de la profilul servicii din filiera tehnologică şi din toate profilurile şi specializările din filiera vocaţională vor susține probe la următoarele materii: Geografie, Filosofie, Logică şi argumentare, Economie, Psihologie şi, după caz, Sociologie.

Elevii vor avea de rezolvat câte trei subiecte, timpul de lucru fiind de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Toate subiectele sunt obligatorii și se acordă 10 puncte din oficiu.

Bacalaureat 2020. Baremul de corectare la Sociologie

După ce examenul va începe, la ora 9.00, Ministerul Educației va dezvălui subiectele și baremele de corectare la proba de Sociologie, iar B1.ro le va publica aici.

Pentru a promova examenul deBacalaureat2020, un candidat trebuie să susțină toate cele 3examenescrise și să obțină cel puțin nota 5 la fiecare dintre acestea. Totodată, media aritmetică a celor trei probe trebuie să fie minim 6.

Calendarul examenului deBacalaureat2020

Rezultatele probelor scrise vor fi afișate pe data de 30 iunie, până la 12:00, iar depunerea contestațiilor se va putea face în intervalul orar 16:00 – 20:00, respectiv în ziua de 1 iulie, intervalul orar 08:00 – 12:00.

Rezultatele finale ale examenului deBacalaureat2020 vor fi afișate în data de 5 iulie, informează Ministerul Educației.

Sesiunea specială a examenului deBAC2020

Anul acesta avem, în premieră, o a doua sesiune aBacalaureatului.

În sesiunea specială a examenului deBacalaureatvor putea participa doar absolvenții care au avut temperatura peste maximul admis, cei care au fost în izolare, carantină sau cei care nu au reușit să ia parte la prima sesiune din diverse motive medicale.

În sesiunea specială, probele scrise sunt programate pentru 6,7 și 8 iulie.

Rata de promovabilitate a Bacalaureatului în anii precedenți

Anul trecut, promovabilitatea a fost de 67,2%. Cea mai slabă rată de promovare a fost în 2012, când doar 44,4% dintre studenți au reușit să obțină de trecere. În 2011, rezultatele au fost aproximativ la fel de slabe.

Doar 45,7% au trecut examenul, asta după ce în 2010 promovaseră 69,3%, iar până atunci, peste 80% dintre liceeni reușeau să obțină diploma deBAC, an de an.

Introducerea camerelor de supraveghere în timpul mandatului lui Daniel Funeriu a schimbat radical fața „examenului maturității”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - România ar putea intensifica forajele în apele de mare adâncime din Marea Neagră, din cauza creşterii preţului la gaze
00:04 - Guvernul a lansat sistemul Ro-ALERT „Copil dispărut”. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor
23:55 - Rusia, la un pas de incapacitate de plată. Decizia fără precedent anunțată de trezoreria SUA
23:54 - Spania a anunțat că va cumpăra vaccinuri și antivirale, după ce a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței
23:54 - Sorana Cîrstea sare în apărarea colegilor ruși: „Ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate”
23:28 - Iulian Paraschiv (Agenția Națională pentru Romi), despre noul ajutor pentru pensionari: Guvernul ar fi dorit să dea mai mult, dar ne raportăm la resursele pe care le avem. Crizele actuale impun măsuri de moment (VIDEO)
23:13 - Belarus recunoaște că furnizează arme Rusiei. Oficial de la Minsk: „Desfășurăm lucrări de cercetare și dezvoltare, inclusiv luând în considerare experiența evenimentelor din Ucraina”
23:00 - Nelu Varga, replică acidă după declarațiile ironice ale lui Dan Șucu, noul finanțator al Rapidului: „Dacă nu ştie cine e ‘domnul Varga’, îi recomand să o întrebe pe soţia dânsului”
22:55 - Erdogan va accepta cererile Suediei și Finlandei de aderarea la NATO doar atunci când preocupările legate de securitate ale Turciei sunt satisfăcute
22:43 - „E culmea tupeului!”. Conducerea Consiliului Concurenței insistă să-și asigure protecție de la SPP, acuză deputatul PSD Radu Cristescu