Bacalaureat 2020. Subiectele care au picat la Istorie

Bacalaureat 2020. Subiectele care au picat la Istorie

Absolvenții de liceu au trecut astăzi prin cea de-a doua probă „de foc” a examenului de Bacalaureat, proba scrisă la Istorie, cea obligatorie a profilului/specializării. Subiectul a conținut trei mari puncte și ca de obicei, ultimul a reprezentat cea mai mare provocare.

Proba scrisă la Istorie a durat 3 ore. Candidații care au susținut proba au fost scanați și au avut temperatura sub 37,3 grade Celsius.

Pentru a promova examenul de Bacalaureat 2020, un candidat trebuie să susțină toate cele 3 examene scrise și să obțină cel puțin nota 5 la fiecare dintre acestea. De asemenea, media aritmetică a celor trei probe trebuie să fie minim 6.

Bacalaureat 2020. Subiectele la Istorie

Foto:digi24.ro

Calendarul examenului de Bacalaureat 2020

Examenul de Bacalaureat continuă pe data de 25 iunie, cu proba la alegere a profilului și a specializării.

Rezultatele probelor scrise vor fi afișate pe data de 30 iunie, până la 12:00, iar depunerea contestațiilor se va putea face în intervalul orar 16:00 – 20:00, respectiv în ziua de 1 iulie, intervalul orar 08:00 – 12:00.

Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat 2020 vor fi afișate în data de 5 iulie, informează Ministerul Educației.

Istoria examenului de Bacalaureat, pe scurt

Anul trecut, promovabilitatea a fost de 67,2%. Cea mai slabă rată de promovare a fost în 2012, când doar 44,4% dintre studenți au reușit să obțină de trecere. În 2011, rezultatele au fost aproximativ la fel de slabe. Doar 45,7% au trecut examenul, asta după ce în 2010 promovaseră 69,3%, iar până atunci, peste 80% dintre liceeni reușeau să obțină diploma de BAC, an de an. Introducerea camerelor de supraveghere în timpul mandatului lui Daniel Funeriu a schimbat radical fața „examenului maturității”.

Examenul de Bacalaureat își are originea în Franța. Napoleon Bonaparte l-a introdus în 1801, punând astfel bazele învățământului modern în țara sa. În România, Bacalaureatul a fost introdus în anul 1925, de către Dr. Constantin Angelescu, în timpul domniei Regelui Ferdinand I.

Sesiunea specială a examenului de BAC 2020

Anul acesta avem în premieră o a doua sesiune a Bacalaureatului.

În sesiunea specială a examenului de Bacalaureat vor putea participa doar absolvenții care au avut temperatura peste maximul admis, cei care au fost în izolare, carantină sau cei care nu au reușit să ia parte la prima sesiune din diverse motive medicale.

În sesiunea specială, probele scrise sunt programate pentru 6,7 și 8 iulie.