Bacalaureat 2020. Subiectele care au picat la Istorie

Bacalaureatul 2020 continuă astăzi cu proba obligatorie a profilului, absolvenții de uman având de rezolvat subiectele la istorie.

În pregătirea examenului de bacalaureat, Ministerul Educației a publicat o serie de teste de antrenament, cu modele de subiecte la istorie care se pot regăsi pe foile de examen ale absolvenților de liceu.

VEZI ÎN GALERIA FOTO SUBIECTELE CARE AU PICAT LA ISTORIE.

Detalii despre sesiunea specială a examenului de Bacalaureat

Pentru sesiunea specială a examenului deBacalaureat, absolvenții clasei a 12-a s-au putut înscrie în perioada 29 iunie – 3 iulie.

Sesiunea specială a Bacalaureatului 2020 debutează cu proba scrisă la limba și literatura română, luni, 6 iulie.

Cea de-a doua probă scrisă, examenul obligatoriu al profilului, se va desfășura pe data de 7 iulie, iar proba la alegere a profilului/specializării, va avea loc pedata de 8 iulie.

Rezultatele vor fi afișate pe 10 iulie, zi în care vor putea fi depuse și contestațiile. Rezultatele finale vor fi anunțate pe data de 12 iulie.

Calendarul BAC – sesiunea specială 2020, publicat pesite-ulMinisterului Educației

29 iunie – 3 iulie: înscrierea candidaților

6 iulie: Limba și literatura română – proba E a) – proba scrisă

7 iulie: proba obligatorie a profilului – proba E c) – proba scrisă

8 iulie: proba la alegere a profilului și a specializării – proba E d) – proba scrisă

9 iulie: Limba și literatura maternă – proba E b) – proba scrisă

10 iulie: afișarea rezultatelor (ora 12:00)

10 iulie: depunerea contestațiilor (între orele 14:00 – 19:00)

12 iulie:afișarea rezultatelorfinale (după ora 12:00)

Cine poate participa la examenul special de Bacalaureat

În sesiunea specială a examenului deBacalaureatvor putea participa doar absolvenții care au avut temperatura peste maximul admis, cei care au fost în izolare, carantină sau cei care nu au reușit să ia parte la prima sesiune din diverse motive medicale.

„Elevii care își dau examenele în etapa specială nu vor fi prejudiciați în niciun fel și vor avea șanse egale cu ceilalți atât la admiterea în liceu, cât și la facultate, a declarat ministrul Educației la Digi 24.

Monica Anisiea mai dat asigurări că universitățile vor realiza calendarele de admitere în așa fel încât să permită participarea și absolvenților din sesiunea specială. De asemenea, în ceea ce privește elevii care vor să plece la studii în străinătate, ministrul a dezvăluit că s-a ajuns la un acord cu omologii celorlalte state pentru un calendar comun.

Ultima oră
23:57 - PSD a inițiat un proiect pentru depolitizarea CCR. Marcel Ciolacu: Am depus tot noi reforma promisă de USR și Dan Barna
23:55 - O tânără, condamnată în Franța pentru că a falsificat 20 de certificate pentru COVID-19
23:53 - WhatsApp, noi funcții. Cum vrea compania să facă bani de pe urma utilizatorilor și ce impact are asupra intimității
23:24 - Cseke Attila: Nu o să ne întoarcem la situația în care marea majoritate a activităților au fost închise. Acum există o anumită predictibilitate (VIDEO)
23:10 - Ludovic Orban: Chiar în varianta în care Cîțu câștigă Congresul, nu va mai rezista foarte mult în funcția de prim-ministru
23:05 - Povestea orașului din Ungaria, unde dansul tango a fost interzis timp de 100 de ani
22:57 - Marcel Ciolacu: O să vedeți ce se pupă Dan Barna și Florin Cîțu după ce trec congresele. Ați văzut câine plecând de la măcelărie!? / Le cerem de fiecare dată să treacă „Fără penali în funcții publice”
22:44 - Florin Cîțu, despre înțelegerile cu Ludovic Orban: „S-a spus doar atât, că dacă voi candida la președinția PNL mă va contracandida”
22:32 - Președintele Klaus Iohannis, discuție cu secretarul general al OIF despre colaborarea în domenii precum educația și cercetarea
22:29 - Ludovic Orban: Președintele României nu poate constituțional și nici moral să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul. Ar genera efecte profund nocive atât în PNL, cât și în opinia publică