Baia Mare: Doi copii au fost abandonați de concubinul mamei la spitalul județean (VIDEO)

Baia Mare: Doi copii au fost abandonați de concubinul mamei la spitalul județean (VIDEO)
Foto: emaramures.ro

Ancheta continuă în cazul emoţionant de la spitalul din Baia Mare, unde un paznic a găsit un băiețel de două luni și o fetiță de un an și patru luni, ambii abandonaţi de părinţi, informează B1 TV.

Autoritățile au aflat că minorii au fost lăsați în apropierea spitalului de concubinul mamei. Femeia e de negăsit, iar autorităţile spun că mai are alţi doi copii abandonați. Cel mai probabil bebeluşii vor ajunge în grija statului, la un asistent maternal.

Reprezentantul firmei de securitate de la spitalul din Baia Mare a găsit copiii într-un cărucior și le-a dat vestea medicilor. Aceștia au găsit la gâtul unuia dintre micuţi un bilet, la finalul căruia era scris următorul mesaj .

Tot în bilet se preciza că mama copiilor este din oraşul Jibou, judeţul Sălaj şi că are 30 de ani.

Reprezentanii Direcţiei pentru Protecţia Copilului din judeţul Sălaj susțin că femeia mai are doi copii abandonaţi. E vorba despre un băiat de 12 ani, părăsit anul trecut tot în Baia Mare, și despre o fetiță de 9 ani, abandonată la naștere. Acum s-a despărţit de doi copii mai mici, un băiețel de două luni și o fetiță de un an și patru luni.

„Situația copiilor era dezastruoasă din punct de vedere al igienei. Copilașii au rămas internați în secția de pediatrie a spitalului nostru. Fetița are o stare de subfebrilitate, deci ar fi necesitat internarea, iar băiețelul, din cauza stării precare de igienă și subnutriție, a fost internat în secția de recuperare pediatrică”, a declarat un medic.

Pe de altă parte, un director de la Protecția Copilului a explicat că „s-a făcut un raport în data de 22 septembrie în care se specifică că mama nu a fost găsită la adresa din Baia Mare. În momentul de față se ține legătura cu asistenții sociali de la spital care ne vor informa în timp util când trebuie să externeze copiii”.

Autotităţile spun că nu au găsit-o pe mamă la domiciliu, iar minorii vor fi luaţi probabil în grija de un asistent maternal.

Baia Mare: Doi copii au fost abandonați de concubinul mamei la spitalul județean