Baia Mare: Fetiță de nouă luni, abandonată în gara din oraș

Baia Mare: Fetiță de nouă luni, abandonată în gara din oraș

Un bebeluş de numai nouă luni de zile a fost abandonat în gara din Baia Mare. Copilul se afla cu un bărbat care a lăsat-o singură pe scaun, în faţa unui bar. Din fericire, oamenii care îşi aşteptau trenul au observat-o pe minoră şi au anunţat imediat autorităţile. Fetiţa a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgeanţă din Baia Mare, unde i-a fost evaluată starea de sănătate.

Frumuşică foc şi cuminte, fetiţa de 9 luni i-a impresionat până la lacrimi pe toţi cei care s-au uitat în ochii săi nevinovaţi. Însă inima bărbatului care a abandonat-o pe un scaun în Gara din Baia Mare pare să nu fi fost mişcată deloc de plânsetul minorei.

Din fericire, copilul a fost observat repede de oameni, care i-au cumpărat de mâncare şi au anunţat autorităţile.

La spital, medicii au stabilit că fetiţa este sănătoasă, dar puţin răcită.

„La un prim consult stare generala buna, normal dezvoltată pentru vârsta ei. Noi am apreciat că ar avea noua-zece luni, nu știm pentru că nu știm data exacta a nașterii. Greutatea este de 6,5 kilograme”, a precizat o asistentă medicală.

Direcţia generală pentru Protecţia Copilui a deschis o anchetă în acest caz pentru a stabili cu exactitate circumstanţele în care a fost abandonat minorul.

Baia Mare: Copil de 9 luni, abandonat în gară