Bărbat din Suceava, trimis în judecată pentru omor din culpă după ce câinele său a mușcat un copil de șase ani care a murit

Bărbat din Suceava, trimis în judecată pentru omor din culpă după ce câinele său a mușcat un copil de șase ani care a murit
Foto: romanialibera.ro

Un bărbat din Suceava a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, luni, după ce în luna martie 2012 câinele său a mușcat un copil de șase ani ce a murit din cauza rănilor suferite, relatează Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Nicolai Martiniuc, pentru ucidere din culpă şi lovire sau alte violenţe.

Conform cercetărilor, în 24 martie 2012, din cauză că nu a luat măsuri de prevenire a atacului canin, câinele care îi aparţinea lui Martiniuc, abandonat anterior, aflat pe imaşul din satul Călineşti Enache, comuna Dărmăneşti, a atacat şi muşcat de mai multe ori un copil, provocându-i leziuni grave care au dus la deces.

În cursul după-amiezii aceleiaşi zile, în timp ce se afla într-un bar din localitatea Dărmăneşti, Martiniuc a agresat fizic un bărbat căruia i-a reproşat că a afirmat public că animalul care l-a atacat pe copil îi aparţinea. În urma bătăii, bărbatul agresat a suferit leziuni care au necesitat 16 zile de îngrijiri medicale.

Dosarul va fi judecat de Judecătoria Suceava.

Un copil în vârstă de şase ani, din localitatea suceveană Călineşti Enache, a murit, în martie 2012, ca urmare a muşcăturilor de câine, el fiind găsit la aproximativ o sută de metri de case. Copilul plecase de acasă să se joace pe un imaş din apropiere şi a fost atacat de câini, el murind în urma muşcăturilor multiple de câine, inclusiv în zona gâtului.