Bărbatul care l-a amenințat cu moartea pe Raed Arafat a fost plasat sub control judiciar

Bărbatul care l-a amenințat cu moartea pe Raed Arafat a fost plasat sub control judiciar
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Bărbatul care l-a amenințat cu moartea șeful Departamentului pentru Situașii de Uregență (DSU), Raed Arafat, a fost reținut joi de autorități pentru amenințare în scop terorist. În cursul zilei de vineri, instanța a decis ca acesta să fie cercetat în continuare sub control judiciar, informează Digi 24.

Control judiciar pentru autorul mesajelor de amenințare cu moartea adresate lui Raed Arafat

La jumătatea lunii iulie, Raed Arafat a anunțat că a primit mesaje de amenințarea cu moartea, pe Facebook. Autorul este o persoană care pune la îndoială existența noului coronavirus și care afirma despre Arafat că ar fi fost „condamnat la moarte în Palestina”, că ar fi comis „crime împotriva cetățenilor români” și că „a primit dreptul de a ucide în numelețăriișipoporuluiromân”.Dupa ce postarea a fost mediatizată, barbatul a șters mesajul adresat secretarului de stat.

Șeful DSU a depus o plângere la DIICOT în urma amenințării cu moartea.

„Am venit și am depus plângerea, de aici este treaba autorităților. Pentru un film care a fost postat public și prin postarea publică știută de toată lumea. (…) Eu sper să fie ok”, a declaratRaed Arafatla ieșirea de laDIICOT.

Raed Afarat: Sunt mulți ”experți” fără argumente științifice, care aberează toată ziua și, din păcate, au efect asupra unei părți din populație

Recent, într-o intervenție pe B1 TV, Raed Arafat a vorbit, din nou, despre presoanele care nu cred în existența SARS-CoV-2, precum și despre cele care contestă măsurile de protecție impuse de autorități pentru a limita răspândirea virusului.

”Chiar dacă foarte mulți vorbesc împotriva acestor măsuri, considerăm că ele sunt cele mai importante, sunt simple, dar foarte eficiente și pot să oprească răspândirea și apariția focarelor în locurile de muncă. (…)

Sunt foarte mulți «experți» care vin cu păreri neavizate, nefondate, fără argumente științifice, dar aberează toată ziua și, din păcate, au efect asupra unei părți din populație. Mulți respectă regulile, dar această parte mică poate contribui la răspândirea bolii într-un mod necontrolat”, a avertizat Raed Arafat.

De asemenea, șeful DSU preciza, la un moment dat, că anumite „personaje” din spațiul public și-au bătut joc de regulile de protecție sanitară.

Întrebat, în cadrul unei emisiuni de pe B1 TV, dacă asta înseamnă că anumite persoane au bagatelizat în spațiul public regulile de protecție sanitară, șeful DSU a răspuns: „Normal. Din momentul în care sunt personaje (…) și am văzut acest lucru promovat de la un protest în Piața Victoriei, un mare candidat, și n-am să zic numele, deci nu vreau să menționez nume, cred că lumea știe la cine mă refer, când vine și îți spune, libertatea este mai presus decât viața. Stai un pic, libertatea ta! Înțeleg, vrei să fii liber, să nu porți mască, vrei să te infectezi, e libertatea ta, dar până la momentul în care mă infectezi pe mine. Eu nu vreau să mă infectez”.

Ultima oră
00:06 - Fost ministru francez al justiției, inculpat pentru corupție și abuz de putere: Rachida Dati e cercetată pentru activitatea sa de avocat al Renault în vremea lui Carlos Ghosn, când era și eurodeputată
00:00 - Medicul Adrian Marinescu, despre a treia doză de vaccin anti-COVID: Să putem lua în calcul noile mutații
23:54 - Premierul Florin Cîțu: “Dacă mai e nevoie ne vom mai vaccina o dată”
23:20 - Valeriu Gheorghiță, despre eșecul campaniei de vaccinare: Cred că vorbim despre o problemă sistemică. Ține de încrederea populației în autorități și de educație
23:04 - Florin Cîțu: PNRR va fi aprobat în septembrie. Primii bani ar putea veni în noiembrie, dar anumite proiecte ar putea începe mai devreme cu resurse de la buget și decontăm din PNRR
23:03 - Premierul Cîţu, despre afirmația ministrului Sportului la adresa Anei Maria Popescu: A fost un comentariu nefericit
22:35 - Valeriu Gheorghiță, despre valul 4 al pandemiei: Cifrele arată bine, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fim preocupați sau să nu luăm în serios toată această situație
22:26 - Valeriu Gheorghiță: Vorbim de un val 4 în majoritatea țărilor europene. Sunt analizate pe de o parte măsuri de motivare pentru vaccinare, iar pe de altă parte e luat în calcul un pachet de restricții (VIDEO)
22:12 - Valeriu Gheorghiță: „Este o prioritate să creștem numărul persoanelor vaccinate cu prima schemă”
22:00 - Florin Cîțu, despre declarația lui Ludovic Orban privind neatingerea țintei de vaccinare: M-a mâhnit