Bârlad: Piroman condamnat la doi ani şi cinci luni de închisoare după ce şi-a incendiat de trei ori locuinţa

Bârlad: Piroman condamnat la doi ani şi cinci luni de închisoare după ce şi-a incendiat de trei ori locuinţa
Foto: svet.rs

Un bărbat de 52 de ani, din Bârlad, a fost condamnat la doi ani şi cinci luni de închisoare cu executare pentru distrugere, după ce, în ultimii doi ani, şi-a dat foc apartamentului de trei ori, cu intenţie.

Instanța a decis că aceste este considerat un pericol pentru ceilalți locatari, informează Mediafax. Decizia nu este definitivă.

Magistraţii au dispus arestarea preventivă a bârlădeanului în primăvara acestui an, atunci când şi-a dat foc pentru ultima dată la locuinţă, fiind considerat un pericol public.

În luna martie 2014, Ion Nedelcu a adunat mai multe lemne şi hârtii în unul dintre dormitoarele apartamentului său situat la parter şi, după ce le-a dat foc, a ieşit în afara blocului, uitându-se pe fereastra locuinţei cum se desfăşoară incendiul.

Alertaţi de flăcările care au cuprins apartamentul, cu posibilitatea de propagare şi la locuinţele de deasupra, vecinii au sunat la numărul de urgenţă 112, solicitând intervenţia pompierilor şi a poliţiştilor.

După lichidarea incendiului, poliţiştii au constatat că bărbatul a mai dat foc de două ori cu intenţie unor bunuri în locuinţa sa, în ultimii doi ani, distrugând-o în proporţie de 80%.

Valoarea totală a pagubelor s-a ridicat la 50.000 de lei.

Tags: