Băsescu, acuze la adresa lui PONTA ȘI ȘOVA. Care a fost implicarea fostului prim-ajunct al SRI, Florian Coldea (VIDEO)

Băsescu, acuze la adresa lui PONTA ȘI ȘOVA. Care a fost implicarea fostului prim-ajunct al SRI, Florian Coldea (VIDEO)

Traian Băsescu a declarat că fostul ministru al Transporturilor Dan Șova a încercat să schimbe condițiile pe care le solicitau Banca Europeană de Investiții și BERD pentru finanțarea autostrăzii Comarnic – Brașov.

Fostul șef al statului a spus că acesta ar putea fi contextul în care fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea, i-a spus lui Victor Ponta că realizarea autostrăzii Comarnic — Brașov 'ar putea să îl bage în pușcărie'.

Băsescu, acuze la adresa lui PONTA ȘI ȘOVA. Care a fost implicarea fostului prim-ajunct al SRI, Florian Coldea

#DIRECT_ONE_8kip8r#

'Comarnic — Brașov a fost foarte greu de finanțat și Uniunea Europeană a respins orice idee de a finanța acest tronson pentru că îl considera o continuare a autostrăzii Transilvania, Brașov — Borș, care a fost atribuită fără licitație lui Bechtel.

În cele din urmă, Banca Europeană de Investiții și BERD au acceptat să finanțeze proiectul dar au dat niște condiții de finanțare extrem de precise. Guvernul Ponta, prin marele Șova, a spus că nu sunt bune condițiile și dă el condițiile în care va fi făcută licitația.

Nu spun asta din auzite sau note SRI ci din discuțiile cu băncile. Celor de la bănci li s-au părut dubioase condițiile, știu de la una din cele două bănci care a venit și mi-a spus. Au încercat să regleze condițiile puse de bănci, iar băncile au spus că se creează condiții de fraudare a banilor și s-au retras. (…) Nu știu cât a fost amenințarea din partea lui Coldea sau el știa de problema cu băncile și i-a prevenit pe ei', a declarat Traian Băsescu la B1