Băsescu: Am avut dosarul Microsoft pe masă, însă nu am date relevante pe cifra pagubei

Băsescu: Am avut dosarul Microsoft pe masă, însă nu am date relevante pe cifra pagubei
Foto: B1 TV

Președintele Traian Băsescu a declarat, marți, în emisiunea ”Adevărul Live”, difuzată de B1 TV, că a citat dosarul Microsoft, însă nu deține date despre cifra pagubei.

”Îmi dau seama că e un dosar în zona care radiografiază în continuare zona politică și este necesar, pentru că populația nu va fi convinsă că are nevoie de o nouă clasă politică dacă nu vede. EADS va face o nouă parte de radiografie a clasei politice. Vă pot spune un singur lucru care nu are legatură cu vreun dosar EADS: Am avut dosarul Microsoft pe masă pentru avize, am avizat, dar a trebuit să mă și uit în el. Am luat în alte date – pentru că mi-am adus aminte ca erau niște firme pe care le mai văzusem și în informări pe EADS – cinci firme și patru oameni se regăsesc și în dosarul Microsoft”, a spus președintele.

”Nouă am depistat eu la o simplă citire și atunci cu ușurință te duci cu gandul că practicile de la Microsoft s-ar fi repetat și la EADS”, a continuat el.

”Eu nu am date relevante pe cifra pagubei. Eu iunt convins că între Daniel Funeriu, acuzat de abuz în serviciu și doamna Andronescu – n-a existat nici o discuție. La fel sunt convins că între Nica și Sandu nu a existat vreo discuție. Atunci ce i-a unit? Nu cumva aparatul, funcționarii din aparat? Aici trebuie privit cu foarte multă atenție. Lucrurile nu sunt neapărat o legptură între oamenii din partid, nu-și predau ștafeta. Altceva îi leagă – oamenii de prin birouri. La abuzul în serviciu al lui Funeriu: nu putea să mearga ministrul să numere calculatoarele. El a primit o hârtie cu 5 semnături. Va rămâne ca procurorii să stabilească în ce constă abuzul”, a explicat Traian Băsescu.

”Dosarul Microsoft este un dosar românesc. Niciodată nu am primit vreo informație de la SIE despre Microsoft”, a mai spus președintele.