Băsescu: Fac apel la Guvern să emită OUG pentru eutanasierea câinilor neadoptaţi

Băsescu: Fac apel la Guvern să emită OUG pentru eutanasierea câinilor neadoptaţi

Preşedintele Traian Băsescu face apel la Guvern să emită o OUG prin care să stabilească „un termen scurt sau rezonabil” în care persoanele care doresc să adopte câinii maidanezi, iar animalele neadoptate în acest termen să fie eutanasiate.

„Fac apel la Guvern, pentru că administraţiile locale sunt cu mâinile legate de legislaţia în vigoare, fac apel la Guvern să emită o ordonanţă de urgenţă prin care să stabilească un termen scurt sau rezonabil în care iubitorii de câini să ia câinii maidanezi acasă, să-i ţină în ţarcul lor, după care cei care nu au fost adoptaţi de iubitorii de câini să fie imediat eutanasiaţi”, a afirmat Traian Băsescu.

Potrivit lui Băsescu, rezultatul actualei legislaţii care vizează castrarea şi îngrijirea câinilor s-a dovedit un eşec.

„Nu trebuie să mai aşteptăm să mai moară un copil. Nu putem pune câinii mai presus de oameni, mai presus de copii. Sunt revoltat de demagogia legată de iubitorii de câini”, a spus preşedintele.

El a menţionat că are acasă cinci câini.

„Acum vă iau într-un microbuz și vă duc la mine acasă. Am cinci câini, trei de pe stradă. Cazul copilului nu ne mai lasă să aşteptăm. Castrarea câinelui nu-i scoate dinţii”, a spus Băsescu.

Presedintele Basescu cere Guvernului sa emita OUG pentru eutanasierea maidanezilor

Embed: