„Ghicește SFINŢIŞORUL de după emoticoane”! Pagina de Facebook a Patriarhiei Române descoperă umorul

„Ghicește SFINŢIŞORUL de după emoticoane”! Pagina de Facebook a Patriarhiei Române descoperă umorul

Pentru a-și reface prestigiul știrbit la Referendum, Patriarhia Română recurge la o soluție neașteptată. Gluma cu iz duhovnicesc.Pagina de Facebook a Agenției de știri Basilica a Patriarhiei Române poate fi trecută oficial în rândul site-urilor de umor mai mult sau mai puțin voluntar. O astfel de postare care se voia una serioasă, dar prezentată într-o formă atractivă, a devenit virală pe rețelele de socializare. Imaginea de mai jos a stârnit numeroase ironii și glume din partea internauților.

Noua găselniță, a până acum timizilor redactori ai paginii de Facebook Basilica, este un fel de joc prin care trebuie să ghicești numele unor sfinți români celebri interpretând un șir de emoticoane.

Se pare că tinerii și entuziaștii redactori de acolo se străduiesc din răsputeri să ofere publicului ortodox imagini atractive, ușor nonconformiste, pentru a le cultiva interesul pentru Biserică și teologie. Dar, din nefericire, dau și cu bota în baltă, cu o mare grație, oferindu-ne prilejuri de râs sănătos.

Observăm și apreciem tendința de modernizare, de adaptare la lumea rețelelor de socializare, au remarcat unii internauți, dar nu suntem de acord cu lipsa de sobrietate a unor astfel de postări care sunt cel puțin deplasate și la marginea blasfemiei. Alții s-au distrat copios, distribuind postarea și găsind diverse echivalențe comice ale șirurilor de emoticoane, ducând până la capăt spiritul glumeț al imaginii. Astfel, numărul 1 ar fi „Sfântul pește, cel care anunță când vine garda”, 2 „Sfântul Cioabă ocrotitorul vilelor cu turnulețe”, la 3 „Gay-ul nostru din familia tradițională, sssst!” la 4 „Coana Mița columbofila și alpinista”, la 6 „Sfântul alergător, aplaudat fiindcă a călcat pe broască”, la 8 „Sfânta Lolita, cea tăiată în ciorbiță”, la 9 „Sfântul Bemol Copăceanu, liniștitorul de tsunami”, la 10 „Mărgelatul, cele ce citește papirusuri pe cămilă” etc.

Nu este prima dată când Basilica postează astfel de imagini cel puțin bizare, de un umor difuz și confuz, cum sunt, de exemplu, imaginile de mai jos. De departe, cea mai simpatică este cea cu noile porunci bisericești, unde, a urmări pagina Basilica pe Facebook constituie o faptă bună, necesară pentru mântuire:

Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)