„Ghicește SFINŢIŞORUL de după emoticoane”! Pagina de Facebook a Patriarhiei Române descoperă umorul

„Ghicește SFINŢIŞORUL de după emoticoane”! Pagina de Facebook a Patriarhiei Române descoperă umorul

Pentru a-și reface prestigiul știrbit la Referendum, Patriarhia Română recurge la o soluție neașteptată. Gluma cu iz duhovnicesc.Pagina de Facebook a Agenției de știri Basilica a Patriarhiei Române poate fi trecută oficial în rândul site-urilor de umor mai mult sau mai puțin voluntar. O astfel de postare care se voia una serioasă, dar prezentată într-o formă atractivă, a devenit virală pe rețelele de socializare. Imaginea de mai jos a stârnit numeroase ironii și glume din partea internauților.

Noua găselniță, a până acum timizilor redactori ai paginii de Facebook Basilica, este un fel de joc prin care trebuie să ghicești numele unor sfinți români celebri interpretând un șir de emoticoane.

Se pare că tinerii și entuziaștii redactori de acolo se străduiesc din răsputeri să ofere publicului ortodox imagini atractive, ușor nonconformiste, pentru a le cultiva interesul pentru Biserică și teologie. Dar, din nefericire, dau și cu bota în baltă, cu o mare grație, oferindu-ne prilejuri de râs sănătos.

Observăm și apreciem tendința de modernizare, de adaptare la lumea rețelelor de socializare, au remarcat unii internauți, dar nu suntem de acord cu lipsa de sobrietate a unor astfel de postări care sunt cel puțin deplasate și la marginea blasfemiei. Alții s-au distrat copios, distribuind postarea și găsind diverse echivalențe comice ale șirurilor de emoticoane, ducând până la capăt spiritul glumeț al imaginii. Astfel, numărul 1 ar fi „Sfântul pește, cel care anunță când vine garda”, 2 „Sfântul Cioabă ocrotitorul vilelor cu turnulețe”, la 3 „Gay-ul nostru din familia tradițională, sssst!” la 4 „Coana Mița columbofila și alpinista”, la 6 „Sfântul alergător, aplaudat fiindcă a călcat pe broască”, la 8 „Sfânta Lolita, cea tăiată în ciorbiță”, la 9 „Sfântul Bemol Copăceanu, liniștitorul de tsunami”, la 10 „Mărgelatul, cele ce citește papirusuri pe cămilă” etc.

Nu este prima dată când Basilica postează astfel de imagini cel puțin bizare, de un umor difuz și confuz, cum sunt, de exemplu, imaginile de mai jos. De departe, cea mai simpatică este cea cu noile porunci bisericești, unde, a urmări pagina Basilica pe Facebook constituie o faptă bună, necesară pentru mântuire: