BEC va suplimenta cabinele de vot în străinătate, la turul doi al prezidențialelor

BEC va suplimenta cabinele de vot în străinătate, la turul doi al prezidențialelor

BEC a anunţat că, pentru românii din străinătate, s-a stabilit ca în turul doi al alegerilor prezidenţiale să se suplimenteze cabinele de vot şi nu este permisă suplimentarea secţiilor. 

Decizia vine după scandalul votului din diaspora, unde sute de oameni au stat și patru ore la cozi pentru a vota, în timp ce alții au plecat acasă fără să voteze.

Londra a fost doar unul din locurile în care românii au vrut să voteze, dar nu au avut cum, din lipsa formularelor şi a secţiilor.

La Ambasada României din capitala Franţei a fost chemată poliţia, pentru că românii nu voiau să plece acasă fără să voteze.

În Spania românii au stat cu orele la cozi pentru o ştampilă, un buletin de vot şi o declaraţie pe proprie răspundere, care nu a putut fi completată decât în incinta secţiilor de votare.

Preşedintele Traian Băsescu a criticat dur organizarea alegerilor în secțiile de votare din străinătate şi a cerut demisia ministrului Afacerilor Externe Titus Corlăţean și a ministrului delegat pentru Românii de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici

BEC a invitat reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe, marți la ora 12:00, la o întâlnire cu membrii Biroului, la sediul acestuia, pentru remedierea disfuncţionalităţilor sesizate în cadrul secțiilor de votare din străinătate.

BEC invită MAE la discuții după scandalul din diaspora