Bilanțul accidentelor rutiere din weekend: 24 de morți. Lucian Bode, avertisment pentru șoferi

Bilanțul accidentelor rutiere din weekend: 24 de morți. Lucian Bode, avertisment pentru șoferi
Foto: Lucian Bode / Facebook

În weekendul care tocmai a trecut, pe șosele din România au murit 24 de persoane, în accidente rutiere. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode face apel la conducătorii auto să respecte regulile de circulație și să conducă prudent.

Totodată, el a ținut să reamintească faptul că România se clasează pe primul loc în Europa în ceea ce privește numărul de decese în urma accidentelor rutiere.

În acest weekend, după tragedia de la Sibiu, de la Bacău, de la Bihor și acum din Olt, dacă ne uităm pe o statistică, din nefericire, România se află în topul clasamentului european la numărul de persoane decedate în accidente rutiere.

Dar raportându-ne la anul 2019, pentru că anul 2020 a fost un an atipic, am avut 8.125 de răniţi grav. Dacă ne raportăm la semestrul 1 din 2021 – 1.667, deci pe şase luni de zile, numărul accidentelor grave și al persoanelor decedate şi răniţilor grav a scăzut în raport cu 2019, raportându-ne la cele şase luni din 2021”, a precizat Lucian Bode, potrivit Digi24.

Care sunt principalele cauze ale accidentelor rutiere din România

Lucian Bode spune că au fost identificate cinci principale cauze ale accidentelor din România. Printre acestea se numără: indisciplinarea pietonilor, viteza, dar și neacordarea de prioritate.

Am identificat 5 principale cauze care duc la accidente rutiere – și am identificat și soluții la eliminare acestor cauze: indisciplina pietonilor, viteza, indisciplina biciciştilor, neacordarea de prioritate la trecerea a pietonilor şi neacordarea priorităţii de trecere a vehiculelor”, a mai explicat ministrul Bode.

În acest context, ministrul Bode face apel la prudență și mai ales la adaptarea vitezei la condițiile de drum. Totodată, el le transmite șoferilor să nu se grăbească.