Biserica din Oradea în care slujea actualul ministru al fondurilor europene, Marcel Boloș, va fi reabilitată pe bani europeni

Biserica din Oradea în care slujea actualul ministru al fondurilor europene, Marcel Boloș, va fi reabilitată pe bani europeni
Foto: Facebook / Marcel Boloș

Biserica Sfântul Duh Mângăietorul din municipiul Oradea, lăcașul de cult în care obișnuia să slujească actualul ministru al fondurilor europene, Marcel Boloș, va fi reabilitată cu bani europeni, potrivit Ebihoreanul.ro.

Biserica în care slujea ministrul fondurilor europene, reabilitată pe bani europeni

Proiectul a fost aprobat săptămâna trecută de Comisia Municipală de Urbanism și Amenajarea Teritoriului (CMUAT) și prevede lucrări exterioare pentru modernizarea lăcașului de cult. El vine în contextul în care piațeta din fața bisericii este la rândul său în curs de reabilitare și transformare în „centru de cartier”.

„Zona care se află în amenajare are ca element central de organizare a spațiului această biserică. Este o clădire impozantă care trebuie să fie evidențiată odată cu amenajarea și reabilitarea Piațetei Cazaban. Prin aceste lucrări se va realiza integrarea bisericii în contextul urban”, a declarat arhitectul-șef al Oradiei, Radu Fortiș, citat într-un comunicat transmis de Primăria Oradiei.

Fortiș a precizat că proiectul presupune reabilitarea fațadelor, soclului, trotuarelor și a învelitorii.

Lucrările vor fi finanțate din bani europeni.

Marcel Boloș, actualmente ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene și fost director în Primărie și preot ortodox, este apropiat de această biserică încă de la ridicarea ei, în 2008, și obișnuia să slujească acolo în perioada în care locuia în Oradea.

Valoarea estimată a lucrărilor va fi stabilită prin studiul de fezabilitate care a fost comandat de primărie.

Urmăriți B1TV.ro și pe