Blejnar, anchetat penal de DIICOT Brașov pentru sprijinirea unui grup infracțional organizat și complicitate la evaziune fiscală

Blejnar, anchetat penal de DIICOT Brașov pentru sprijinirea unui grup infracțional organizat și complicitate la evaziune fiscală
Foto: stirile24.ro

Sorin Blejnar este anchetat într-un dosar penal pentru sprijinirea unui grup infracțional organizat și pentru complicitate la evaziune fiscală de către procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism din Brașov. De asmenea, și Codruț Alexandru Marta este cercetat în același dosar.

Astfel, între martie și iulie 2010, inculpații Morcov Cecilian, Kelemen Andrei, Sztufliak Peter, Monea Claudiu, Ciobanu Dorel şi Cuccina Salvatore au constituit un grup infracțional organizat, cu legături transfrontaliere, la care au aderat alte 20 de persoane, de naționalitate română, italiaă și maghiară, relatează EVZ. Gruparea se specializa în activități de evaziune fiscală cu produse energetice – combustibili.

Aceștia s-au sustras de la palta accizelor aferente pentru peste 5.000 de tone de motorină. Aceasta era achiziționată în regim suspensiv de la plata accizelor și urma a fi vândută în spațiul intracomunitar, în Polonia. În relitate, se pare că era revândut pe piața internă din România.

DIICOT aratăcă activitatea infracțională a grupării a fost sprijinită de către Sorin Blejnar, Codruț Marta, Claudiu Monea și Dorel Ciobanu angajați ai DJAOV Brașov. În legătură cu primii doi, ei ar fi cordat sprijin grupului infracțional organizat în operaţiunile de obţinere a autorizaţiei de antrepozit fiscal şi ar fi blocat orice control sau inspecţie fiscală la societăţile comerciale utilizate de către membrii grupării, care ar fi putut conduce la stabilirea situaţiei fiscale complete şi corecte a antrepozitarilor.

Bugetul de stat a fost prejudiciat cu 22.000.000 de lei, reprezentând TVA și accize, în urma acestor activităti.