Blocaj în sistemul cardurilor de sănătate. Președintele patronatului Medicilor de Familie: Este inuman ce ni se întâmplă (VIDEO)

Blocaj în sistemul cardurilor de sănătate. Președintele patronatului Medicilor de Familie: Este inuman ce ni se întâmplă (VIDEO)
Foto: ziaruldepenet.ro

Problemele cu noile carduri de sănătate se țin lanț. După ce oamenii au blocat bancomatele cu aceste carduri de sănătate, pentru că nu știau exact ce trebuie să facă cu ele, luni dimineață, a apărut o nouă problemă, un blocaj în sistemul cardurilor de sănătate, informează B1 TV.

Oamenii sunt foarte nemulțumiți că trebuie să aștepte mult la medici pentru că sistemul merge goarte încet și se blochează mereu.

Blocăriile au loc nu doar în capitală ci în toată țara.

„Se blocheză minute bune. Lucrăm cu întârzieri. 20-30 de minute durează să inregistrăm o rețetă în Bistrița, Arad și Oradea”, a declarat Marina Pârcălabu, președintele patronatului Medicilor de Familie.

„Este inuman ce ni se întâmplă. Sistemul funcționează foarte greu”, a mai adăugat aceasta.

Pe de altă parte, Vasile Ciurchea, președinte CNAS, a declarat că nu există niciun sistem blocat în momentul de față.

Întrebat câte carduri au fost activate până în prezent, președintele CNAS a spus „multe”.

„În fiecare zi rezolvăm sesizările care vin de la furnizori. Nu există o zi de pauză”, a mai explicat Vasile Ciurchea.

Blocaj în sistemul cardurilor de sănătate

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său