CORONAVIRUS | Blue Air suspendă zborurile regulate din 21 martie. Cum vor ajunge românii înapoi acasă

CORONAVIRUS | Blue Air suspendă zborurile regulate din 21 martie. Cum vor ajunge românii înapoi acasă

Compania aeriană Blue Air a anunţat marţi că va suspenda zborurile regulate, începând cu data de 21 martie, până la încheierea perioadei în care starea de urgenţă este activă, ca urmare a decretului de stre de urgență emis de către preşedintele Klaus Iohannis.

Cu toate acestea, operatorul introduce programul “Te aducem acasă”, valabil pentru perioada 17 – 20 martie 2020, înainte de a supenda zborurile.

„Începând cu 21 martie, toate zborurile regulate ale Blue Air vor fi suspendate până la ridicarea stării de urgenţă decretate în România. Blue Air va continua să opereze zboruri charter, în cazul în care există cerere suficientă pentru o anumită destinaţie sau la cererea expresă a unor organizaţii sau autorităţi”, a anunțat Blue Air, într-un comunicat.

În intervalul 17 – 20 martie, operatorul va continua să opereze un program cu număr limitat de zboruri, ”al cărui obiectiv esenţial este de a aduce pasagerii români acasă”.

Pasagerii care au zboruri rezervate cu data de călătoriei până pe 31 mai 2020 (inclusiv) şi doresc să îşi reprogrameze călătoria, pot beneficia de rebooking gratuit, pentru zboruri după data de 1 iunie, sau de restituirea sumei sub formă de voucher, ce va putea fi folosit pentru călătoriile viitoare.

„Cu toţii ne confruntăm cu o situaţie exceptională, iar lupta împotrivacoronavirusului este responsabilitatea fiecaruia dintre noi, toţi dorindu-ne să îi protejăm pe cei dragi şi să contribuim la stoparea acestei crize. Suspendarea zborurilor regulate reprezintă pentru, noi, la Blue Air, o premieră tristă şi o decizie dificilă din punct de vedere uman, economic şi operaţional, însă susţinem pe deplin măsurile luate de Guvernul României şi suntem conştienţi de necesitatea acestora pentru a gestiona eficient lupta în contextul pandemiei.

Prioritatea noastră este siguranţa pasagerilor noştri, preocupându-ne totodată de confortul lor emoţional. De aceea, facem toate eforturile pentru a-i aduce acasă pe cetăţenii rămaşi departe de ţară şi de familiile lor, şi întreaga echipă Blue Air este mobilizată pentru a păstra un dialog permanent cu pasagerii noştri ale căror planuri de călătorie sunt afectate în această perioadă.

Ne bazăm pe inţelegerea şi înţelepciunea comunităţii Blue Air, pasageri şi echipă deopotrivă, şi credem că optimismul şi responsabilitatea sunt principalele noastre arme şi reprezintă primii paşi către revenirea la normalitate”, a declarat Oana Petrescu, CEO Blue Air.

De precizat este faptul că destinaţiile acoperite de programul “Te aducem acasă” includ aeroporturile operate de Blue Air care nu fac obiectul restricţiilor de călătorie impuse de autorităţile locale şi unde a fost înregistrat un număr important de solicitări ale românilor care işi doresc să revină în ţară.

„Misiunea prioritară a Blue Air în aceste momente este aceea de a ajuta repatrierea cetăţenilor şi a rezidenţilor români surprinşi departe de casă de instalarea situaţiei de urgenţă. Pentru informaţii suplimentare, pasagerii pot contacta Call Center Blue Air”, mai arată comunicatul.