Boagiu: Suntem pregătiți pentru ce va urma. Toate drumurile din șase județe se închid, urmând să fie prioritizate cele care vor fi deschise

Boagiu: Suntem pregătiți pentru ce va urma. Toate drumurile din șase județe se închid, urmând să fie prioritizate cele care vor fi deschise

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a anunțat închiderea, duminică seară, începând cu ora 18.00, a tuturor drumurilor naționale din șase județe din sudul țării, precizând că autoritățile sunt pregătite pentru ceea ce va urma în următoarea perioadă.

Suntem pregătiți pentru ceea ce va urma în zilele următoare. (…) Începând cu ora 18.00, am luat decizia închiderii a tuturor drumurilor naționale de pe raza celor șase județe care sunt afectate de codul portocaliu. Discutăm aici despre județele Galaţi, Brăila, Ialomiţa, Vrancea, Buzău şi Călăraşi. (…) Decizia este luată în baza procedurii pe care o avem de a acționa în situațiile de cod portocaliu. Toate drumurile se închid, urmând să fie prioritizate, ceea ce s-a și întâmplat, drumurile care vor fi deschise. Decizia a fost luată astfel pentru a asigura fluxurile de mărfuri și pentru a nu bloca activitățile economice din România”, a declarat Anca Boagiu.

Ministrul a precizat că, în ceea ce privește transportul de călători, Autoritatea Rutieră Română a făcut public programul autogărilor din țară, pentru a nu exista situații de autobuze cu pasageri blocate în trafic, ca în zilele precedente.

„În ceea ce privește transportul de călători, începând cu ora 2 (n.r. 14.00), ARR a transmis planurile tutor autogărilor din țară, astfel încât să nu existe transport de călători pe zonele pe care este deja cod portocaliu, deci să evităm ceea ce am văzut zilele trecute, autobuze cu oameni blocați în trafic, axându-se în primul rând pe salvarea vieților omenești”, a mai spus Boagiu.

Fac apel la toate instituțiilor statului, centrale, locale, la responsabilitate. Acesta este cuvântul de ordine zilele acestea”, a mai spus ministrul.

Anca Boagiu: Toate drumurile din șase județe se închid

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_15571').select();" id="embed_text_15571" />