Bogdan Hossu: O firmă de construcţii "sponsorizează protestele cu trei tone de pietre”

Bogdan Hossu: O firmă de construcţii "sponsorizează protestele cu trei tone de pietre”
Foto: meme.ro

Preşedintele “Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, a declarat, vineri, că i-a adus la cunoştinţă premierului Emil Boc faptul că protestele de stradă anunţate de sindicate vor fi “sponsorizate” de o firmă de construcţii „cu trei tone de pietre”, conform Mediafax.

Pietrele vor avea mărimea unor „ouă XXL”, mai informează Hossu. Liderul sindical menţionează că premierul Boc a fost informat în privinţa nemulţumirilor foarte mari pe Codul Muncii, atât din partea salariaţilor cât şi a angajatorilor.

Bogdan Hossu a declarat pe 18 februarie că în cazul asumării răspunderii pe Codul Muncii de către Guvern singura şansă a salariaţilor este “să iasă în stradă cu pietre”.

Proteste in stradă, din 18 februarie

Cele cinci mari confederaţii sindicale au anunţat deja calendarul protestelor, primul urmând să aibă loc la Oradea pe 28 februarie. Calendarul prevede şi alte proteste în teritoriu în perioada 1-15 martie. Liderii sindicali consideră actuala formulă a Codului Muncii, “anticonstituţională şi antieuropeană”.

„În cazul în care Guvernul Boc va avea caștig de cauză și legea de modificare a Codului Muncii va fi trimisă spre promulgare la Președenție, cele cinci confederații vor organiza un al doilea miting, în fața Palatului Cotroceni. Mitingul va avea loc în ziua în care Guvernul va trimite legea pentru a fi promulgată și concomitent, se va declanșa greva generală la nivel național”, au declarat liderii de sindicate.

Pentru a putea să declanșeze greva generală toate organizațiile sindicale vor organiza adunări la nivel de sindicat și vor strânge semnături de la salariați, data limită fiind 14 martie.

Tags:
Ultima oră
15:50 - Virgil Popescu, despre creșterea prețurilor la gaze: Cred că se va calma. Cred în continuare că e un joc făcut de Rusia pentru a operaționaliza mai repede Nord Stream 2. Nu cred că se va ajunge la o schemă europeană de ajutor (VIDEO)
15:34 - Momente pasionale între George Burcea și Viviana Sposub. Vedeta a purtat rochie de mireasă și totul s-a întâmplat într-un platou TV (VIDEO)
15:23 - Se redeschid patru centre de vaccinare din judeţul Alba. În alte şase, revenire la program de 12 ore
15:22 - Virgil Popescu, despre compensarea facturilor la energie: Vor beneficia peste 5 milioane de gospodării. Subvenția va fi direct în factură (VIDEO)
15:16 - Cine e Bogdan Pascu, omul lui Dan Voiculescu, pus recent șef la CA-ul CNAIR
15:06 - Pădurea Râioasa din Buftea, plină de urmele tăierilor masive din ultimii ani. Mai multe persoane, printre care și copii, au fost prinse în flagrant când tăiau pădurea de un jurnalist (VIDEO)
14:59 - Cu ce se ocupă acum Petru Călinescu. Cum arată fiul lui Florin Călinescu
14:22 - Ionuț Moșteanu: Dacă premierul continuă prietenia cu PSD, foarte probabil președinția Camerei Deputaților va fi o monedă de schimb pentru Marcel Ciolacu / Depunem încă o moțiune dacă e nevoie (VIDEO)
14:21 - Cetățenii din UE care locuiesc în Marea Britanie și nu au primit viza de rezident ar trebui să se pregătească să fie expulzați, anunță un ministru britanic
13:56 - Răzvan Bezdedeanu, președintele USR PLUS Buftea, este implicat direct în mafia gunoaielor (VIDEO)