BOR a început procesul de canonizare a lui Arsenie Boca, acțiune care ar putea dura ani de zile

BOR a început procesul de canonizare a lui Arsenie Boca, acțiune care ar putea dura ani de zile

Canonizarea lui Arsenie Boca ar putea dura ani de zile, deși procesul a fost început de Biserica Ortodoxă Română (BOR), prin inițiativa Episcopiei Devei şi Hunedoarei, care strânge dovezi şi mărturii despre viaţa părintelui, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, părintele Constantin Stoica.

După ce acest proces va fi încheiat, dosarul cu dovezile despre ortodoxia credinţei, sfinţenia vieţii şi evlavia populară va fi predat  Sinodului Mitropoliei Ardealului şi îl va înainta mai departe Sfântului Sinod al BOR. În cele din urmă, dovezile vor fi analizate de Comisia de canonizare.

„În acest proces de canonizare e nevoie de răbdare şi de timp. Poate dura ani”, a mai spus părintele Stoica, potrivit Mediafax.

Acesta a mai precizat că Patriarhia nu a primit nicio petiţie pentru canonizarea lui Arsenie Boca, dar că există o petiţie online în acest sens.

„Pentru că evlavia populară vorbeşte de la sine, cerem Patriarhiei Române, Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, să înceapă demersurile fireşti pentru canonizarea Sfântului Ardealului”, se arată în textul petiţiei.

Arsenie Boca, supranumit și „Sfântul Ardealului” a fost ieromonah, teolog şi pictor ortodox român, născut la 29 septembrie 1910. A fost stareţ la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus şi, apoi, la Mănăstirea Prislop.

Tags: