Botoșani: Două dintre cele trei centre de vaccinare din municipiu vor fi închise

Botoșani: Două dintre cele trei centre de vaccinare din municipiu vor fi închise
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cosmin Andrei, primarul Botoșaniului, a anunțat că două dintre cele trei centre de vaccinare ale municipiului vor fi închise până la sfârșitul acestei săptămâni, transmite Agerpres.

Două dintre cele trei centre de vaccinare din municipiul Botoșani vor fi închise

Este vorba despre centrele de vaccinare din sălile de sport de la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” și Școala gimnazială nr. 17. Activitatea va fi relocată la centrul deschis în cadrul Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi”.

„În această săptămână ne reorganizăm astfel încât să avem un singur centru de vaccinare, aşa cum a solicitat DSP (n.r.- Direcţia de Sănătate Publică). Închidem celelalte două centre şi cel de la ‘Gheorghe Asachi’ va funcţiona cu toate cele cinci boxe care sunt pregătite. Dacă va fi nevoie, putem să suplimentăm la ‘Gheorghe Asachi’, să avem mai multe boxe, sala de sport fiind una generoasă”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Date oficiale de luni plasează județul Botoșani la o incidență de 1,67. Municipiul avea o rată de infectare de 2,6 cazuri la mia de locuitori. La nivel național au fost vaccinate cu schemă completă peste 5,25 milioane de persoane. În total au fost administrate circa 9,94 milioane de doze din cele patru vaccinuri anti-COVID-19 folosite în România.