Brândușa Novac, despre contractele investigate de ANI: Eram singurul specialist care le putea face!

Brândușa Novac, despre contractele investigate de ANI: Eram singurul specialist care le putea face!

Prezenți pe platoul emisiunii Evenimentul Zilei, marți, deputata Brândușa Novac și secretarul general al Agenției Naționale pentru Integritate, Horia Georgescu, au adus lămuriri în legătură cu sesizarea ANI către Parchet în privința deputatei.

Fondul problematicii discutate a fost plângerea penală depusă de ANI la Parchet, potrivit căreia Novac s-ar fi aflat într-o poziție de conflict de interese când, în calitate de director al Circului de Stat, a acordat contracte din bani publici unei firme în catre era acționar.

Georgescu a explicat despre istoricul investigației ANI, că instituția a constatat, în luna aprilie, că exista în privința Bândușei Novac o stare de incompatibilitate între statutul de deputat și funcția de manager al Circului, ca instituție publică finanțată de Primăria București.

Ulterior pe parcursul anchetei ANI, “s-a procedat la verificarea unor contracte, între firmele identificate la Registrul Comerțului și am reușit să primim aceste contracte care au făcut obiectul acestui conflict de interese”, a declarat oficialul ANI.

Georgescu, ANI: Am verificat contractele și am constat conflictul de interese

“E ca și cum eu mi-aș da acum contracte de consultanță cu declarații de avere și aș da consultanță pe declarații de avere în timpul liber”, a spus Georgescu. “Lucrurile sunt foarte simple: bani publici s-au dus în buzunarele firmei și în buzunarele Brândușei Novac”, a adăugat secretarul general al ANI.

Robert Turcescu prezintă sesizarea ANI

Brândușa Novac a susținut în emisiune că contractele au fost atribuite firmei în care era asociată, cu o participație de 50%, pentru că era „singura specialistă” care putea duce la bun sfărșit aceste sarcini.

Novac, despre contractele cu Circul: Eram singurul specialist

Întrebată de Ion Cristoiu de ce în calitate de angajat al Circului nu putea face și aceste servicii pentru salariul pe care îl primea, Novac a replicat că regia spectacolelor nu era menționată “în contractul de manager și nici în fișa postului”.

Novac: Contractul de manager nu includea serviciile de regie spectacol

Novac a mai susținut că în calitate de manager al instituției, finanțată de la bugetul Primăriei Capitalei, nu ocupa o funcție de funcționar public.
 
Brândușa Novac: Nu aveam funcție de funcționar public

Ultima oră
00:49 - Asztalos Csaba (CNCD), despre minoritățile sexuale: Sunt concetățeni care suferă, nu sunt tratați în demnitatea lor umană. Prejudecățile sunt exploatate / Subiectul, parte din așa-zisul război hibrid-mediatic promovat de Rusia (VIDEO)
23:43 - Restanțierii la energie electrică și gaze vor putea fi debranșați. Guvernul a abrogat prin OUG prevederea care interzicea deconectarea rău-platnicilor pe perioada stării de alertă
23:37 - Incendiu de vegetație în Corbeanca. Flăcările s-au răspândit rapid din cauza vântului
22:48 - Grecia, în lupta cu flăcările. Incendiile de vegetație pun în pericol orașele de la periferia Atenei: Este dramatic! Tuturor ne este frică (VIDEO)
22:48 - Irineu Darău, candidatul-surpriză la șefia USR-PLUS: Sunt foarte multe probleme interne. Ceva trebuie să se schimbe în conducerea partidului. Abia aștept dezbaterile cu cei doi contracandidați (VIDEO)
22:24 - Situație dramatică în Grecia. Românii plecați în vacanță au primit avertizarea RO-Alert, din cauza incendiilor puternice de vegetație. O autostrada este închisă
22:10 - Sfârșitul unei ere | Ce performanțe a reușit Leo Messi la FC Barcelona: Lista trofeelor câștigate
22:04 - Cod roșu de vijelii și ploi torențiale, valabil în România. Rafalele vor depăși 100 km/h
21:56 - Acoperișul unui bloc din Lupeni, smuls de vântul puternic și aruncat peste mașini. Două autoturisme au fost avariate (FOTO)
21:45 - E oficial: Aventura lui Leo Messi la Barcelona s-a terminat. Anunțul clubului