Brașov: Înghesuială în Piața Sfatului la aprinderea luminițelor de Crăciun

Brașov: Înghesuială în Piața Sfatului la aprinderea luminițelor de Crăciun

Sute de persoane s-au înghesuit, luni seară, în Piaţa Sfatului din Braşov pentru a lua parte la aprinderea luminițelor de Crăciun. Localnici dar şi turişti s-au adunat, luni seară, pentru a fi de faţă la aprinderea iluminatului festiv și pentru a lua parte la startul ceremoniilor dedicate sărbătorilor de iarnă.

Reprezentanţii Primăriei au declarat că nu a fost anunţată oficial o oră tocmai pentru a evita aglomeraţia, în contextul epidemiologic actual. Viceprimarul municipiului Braşov, Flavia Boghiu, a declarat că anul acesta „conceptul sărbătorilor de iarnă este de a duce magia Crăciunului în cartiere, atât pentru a ne asigura că respectăm condiţiile de siguranţă din punct de vedere epidemiologic, cât şi pentru a ne bucura unii de alţii, de comuniune şi de comunitate”.

Aproape 400 de ornamente luminoase au fost montate pe stâlpii de iluminat, iar în Piața Sfatului este ridicat un brad de Crăciun, de 23 de metri, împodobit cu 600 de globuri clasice inspirate de decorul brazilor de altădată și cu 30.000 de luminițe.

În acest an Brașovul este iluminat cu peste 750.000 de beculețe în centrul istoric, în Piața Unirii și în cartierele brașovene.

Initial Primaria Brasov nu a anuntat cand vor fi aprinse luminile de Craciun, tocmai pentru a evita aglomeratie. Dar cu toate acestea mii de persoane au participat la eveniment. Mai ales ca in Romania a fost declarata si o mini-vacanta cu ocazia Zilei Nationale.

Tags: