Brașov: Mai mulți copii ce participau la un campionat de fotbal pentru juniori au ajuns la spital

Brașov: Mai mulți copii ce participau la un campionat de fotbal pentru juniori au ajuns la spital

Un grup de 12 copii ce participau la un campionat de fotbal pentru juniori în Brașov, au ajuns, marți, la Spitalul de Boli Infecțioase, după ce au acuzat stări de amețeală, grețuri și vărsături, relatează Mediafax.

Inițial, a fost efectuat un apel la 112 pentru a cere ajutorul medicilor în cazul a doi copii care se simțeau rău, în jurul orei 11:00.

Ulterior, a mai fost cerut ajutor și în cazul altor zece copii cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani.

Au fost trimise mai multe ambulanţe şi echipaje SMURD care au preluat copiii şi i-au transportat la Spitalul de Bioli Infecţioase Braşov cu posibilă toxiinfecţie alimentară. Copiii acuzau stări de ameţeală, dureri de burtă şi vărsături„, a declarat Marian Terciu, reprezentantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov.

Copiii au primit îngrijiri medicale, se simt bine şi ar putea fi externaţi în cursul zilei, a anunțat Felicia Constandiș, managerul Spitalului de Boli Infecțioase.

Totodată, Oficiul judeţean pentru protecţia consumatorului a deschis o anchetă la locul de cazare al copiilor, însă din primele verificări se pare că produsele consumate de copii nu erau alterate.

La campionatul de fotbal pentru copii participă circa 2.500 de copii din mai multe judeţe ale ţării.