Brașov: Și a treia fetiță intoxicată de mama ei cu Tomoxan a murit. Tatăl copilelor spune că vrea să-şi ia zilele

Brașov: Și a treia fetiță intoxicată de mama ei cu Tomoxan a murit. Tatăl copilelor spune că vrea să-şi ia zilele
Foto: Inquam Photos / Liviu Chirica

A treia fetiță din Ungra, Brașov, intoxicată de mama ei cu Tomoxan, o substanță folosită pentru deparazitarea animalelor, a murit. Surorile ei decedaseră în weekend. Cele trei copile aveau 7 ani, 8 ani și 9 ani. Și mama, și bunica lor au fost spitalizate. Ulterior, mama a fost audiată.

Trei fetițe dintr-o familie au murit intoxicate cu Tomoxan

Mama copilelor le-a spălat pe acestea cu Tomoxan, o substanţă folosită la deparazitarea externă a oilor, în încercarea de a le scăpa de păduchi. Chiar şi când este diluat în 400 de părţi de apă, produsul este foarte toxic, fiind nevoie de echipament de protecţie la manipularea lui.

Substanța a fost adusă de tatăl fetițelor, care lucrează la o stână. El a spus că se simte vinovat de moartea acestora și că se gândeşte să-şi ia zilele. „Vreau să mor şi eu!”, le-a mărturisit el apropiaţilor.

„L-a cumpărat de la farmacie, să scape de păduchi. Tatăl vrea să se spânzure. Mama a greşit. A fost o greşeală. Ea nu şi-a dat seama ce face”, a spus cealaltă bunică a copiilor, potrivit bzb.ro.

„Poliţişti din cadrul Sectiei 6 Poliţie Rurală Hoghiz au demarat o anchetă şi efectuează cercetări în vederea stabilirii cauzelor şi împrejurărilor în care a avut loc incidentul”, a informat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, comisar Alina-Maria Ivan.

Dosarul a fost preluat în coordonarea Tribunalului pentru Minori și Familie Brașov.