Brigitte Bardot, scrisoare deschisă pentru Traian Băsescu: Condamnarea câinilor la moarte, contrar legilor europene

Brigitte Bardot, scrisoare deschisă pentru Traian Băsescu: Condamnarea câinilor la moarte, contrar legilor europene

Actriţa Brigitte Bardot luptă din nou pentru viaţa maidanezilor, de data aceasta printr-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui Traian Băsescu, în care denunță proiectul care prevede „exterminarea sistematică” a tuturor câinilor fără stăpân din România.

„În faţa acestei drame cumplite, ţin să-mi exprim tristeţea infinită şi, în primul rând, transmit familiei toată compasiunea mea. Dar sunt, în acelaşi timp, extrem de şocată să aflu că o răzbunare care nu ar trebui să existe se va abate asupra tuturor câinilor, chiar şi asupra celor mai blânzi. Să condamni în acest fel o specie, aşa cum prevede proiectul dumneavoastră legislativ, este total contrar legilor şi uzanţelor ţărilor civilizate membre ale Uniunii Europene”, i-a scris Bardot președintelui Băsescu.

Traian Băsescu a făcut apel marţi la Guvern să emită o OUG prin care să stabilească „un termen scurt sau rezonabil” în care persoanele doritoare să adopte câinii maidanezi, iar animalele neadoptate în acest termen să fie eutanasiate. (Detalii AICI)

Cu toate acestea, BrigitteBardot militează pentru continuarea sterilizării câinilor.

„Ar fi aberant să puneţi în pericol toate eforturile întreprinse de atâtea asociaţii doar pentru a calma spiritele. Trebuie votată o lege care să permită continuarea într-o manieră mai sistematică a controalelor şi sterlizărilor câinilor şi reducerea numărului lor în acest fel. Ar trebui să promovaţi campaniile de adopţie, pentru ca aceşti câini de pe stradă să aibă o şansă de a se integra în comunitate şi de a regăsi viaţa de familia pe care au avut-o înainte de a fi aruncaţi pe stradă de predecesorii dumneavoastră. Mă bazez pe inteligenţa şi bunul simţ al partidului majorităţii pentru a adopta o lege care să fie conformă cerinţelor Uniunii Europene, din care faceţi parte acum, din 2007″
, conchide Brigitte Bardot.

Tags: