Bucureștenii își cer banii înapoi. Mii de locuitori ai Capitalei spun că au plătit apa rece la preț de apă caldă

Bucureștenii își cer banii înapoi. Mii de locuitori ai Capitalei spun că au plătit apa rece la preț de apă caldă
Foto: PIxabay

Bucureştenii branşaţi la reţeaua de termoficare, dar care nu au avut căldură şi apă caldă cer despăgubiri de la Termoenergetica.

Mii de locuitori au depus deja documente pentru a-şi primi banii înapoi

Locuitorii Capitalei spun că nu e normal să primească facturi uriaşe, dar să stea în frig. Motiv pentru care mii de locuitori au depus deja documente pentru a-şi primi banii înapoi.

Conducerea companiei de termoficare anunţă că analizează cererile şi dă vina pentru situaţie… pe vechimea conductelor.

În zona Pantelimon, o mie de oameni cer înapoi 35% din valoarea facturilor pentru lunile noiembrie şi decembrie. Conducerea Termoenergetica susţine că analizează punctual fiecare solicitare, potrivit Observator News.

În unele apartamente, pentru a curge apă caldă este nevoie ca robinetul să stea deschis şi două ore. Asta înseamnă un consum suplimentar de doi metri cubi de apă. Apă care, deşi curge rece, este plătită pe post de apă caldă, adică triplu.

Aşa se face că, în loc să achite 7 lei pentru apă rece, sunt facturaţi la fiecare metru cub cu 17-22 de lei, ca pentru apa fierbinte. Bucureştenii care vor să ceară despăgubiri de la Termoenergetica pot depune o solicitare în scris, împreună cu poze ale contoarelor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Președintele CNCD, despre scandările xenofobe de la meciul Sepsi – FCU Craiova: „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem astfel de comportamente de incitare la ură și discriminare” (VIDEO)
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea
19:38 - Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, în contextul tensiunilor cu PSD. Nicolae Ciucă le-ar fi spus PNL-iștilor că „rotația se va face ca în protocol” și că „Guvernul a fost performant”
19:00 - Meci de coșmar pentru Ciprian Tătărușanu. Nota primită de român după ce a încasat 5 goluri de la Sassuolo