Bucureşti: Doi inspectori de la poliţia sectorului 6, arestaţi pentru luare de mită

Bucureşti: Doi inspectori de la poliţia sectorului 6, arestaţi pentru luare de mită

Doi inspectori de la Poliţia Locală Sector 6 au fost arestaţi, sâmbătă, sub acuzaţia de luare de mită, iar un altul este cercetat în libertate, aceştia fiind suspectaţi că au primit de la administratorul unei firme 900 de lei pentru a nu amenda societatea în urma neregulilor găsite la un control.

Maria Alina Călin, Alexandrina Georgescu şi Gheorghe Daniel Dragomir, inspectori la Direcţia Generală de Poliţie Locală – Serviciul Control şi Monitorizare a Stării Mediului şi Salubrizare din cadrul Primăriei Sectorului 6 Bucureşti, sunt suspectaţi de luare de mită de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Bucureşti, potrivit unui comunicat emis de DNA.

Cei trei inspectori ar fi cerut de la administratorul unei societăţi comerciale o sumă de bani pentru a nu amenda firma, după au constatat încălcarea normelor de protecţie a mediului şi gestionării deşeurilor.

Administratorul firmei i-a denunţat, în aceeaşi zi fiind organizat un flagrant delict. Gheorghe Adrian Dragomir a fost prins în timp ce primea cei 900 de lei ceruţi, pe care trebuia să îi împartă cu colegele lui.

Maria Alina Călin şi Alexandrina Georgescu au fost reţinute de procurori, iar instanţa Tribunalului Bucureşti a dispus, sâmbătă, arestarea lor preventivă pentru 29 de zile.

În cazul lui Gheorghe Adrian Dragomir, procurorii au dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile.