București: Lucrările abuzive de la Casa Nanu Muscel, monument istoric, nu au fost oprite nici după ce Ministrul Culturii a ajuns pe șantier. Acesta a sesizat Poliția (FOTO)

București: Lucrările abuzive de la Casa Nanu Muscel, monument istoric, nu au fost oprite nici după ce Ministrul Culturii a ajuns pe șantier. Acesta a sesizat Poliția (FOTO)
Foto: romaniacurata.ro

Lucrările de la Casa Nanu Muscel (Piața Romană, București) au continuat și vineri, deși Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, le consideră abuzive și chiar a solicitat Direcției de Cultură București și Inspectoratului de Stat în Construcții să le oprească.

”S-au realizat o serie de interventii fara aviz: 1. Demontarea planseelor de lemn si refacerea acestora din beton armat cu camasuiri la interior; 2. Realizarea de spaleti centrali; Interventii pe finisaje interioare, demontarea decoratiilor originale fara mentiunea procedurii si metodologiei de interventie; 4. Alte elemente originale disparute, rame de usi, tamplarii, scarile de marmura de la intrare si marchiza. In urma inspectiei Directiei de Cultura Bucuresti s-a constatat ca lucrarile executate nu respecta prevederile avizului. Lucrarile efectuate in prezent maltrateaza monumentul istoric. Lipsa constructorilor avizati de Ministerul Culturii in domeniul restaurarii monumentelor istorice se reflecta de asemenea in acest fapt", a susținut Ministrul.

După cum a anunțat pe Facebook, Alexandrescu s-a prezentat vineri după-amiază pe șantierul unde au loc lucrările ”care duc la distrugerea monumentului istoric”.

Ministrul Culturii a venit pe șantierul de la Casa Nanu Muscel

Acum, pe șantierul casei Nanu Muscel.Update | Au fost sesizate Poliția Națională, Poliția Locală, Inspectoratul de…

Posted by Vlad Alexandrescu onFriday, April 1, 2016

Pe de altă parte, reprezentanții firmei care se ocupă de lucrări au declarat pentru news.ro că nu au fost avertizați și niciun corp de control nu a pus la îndoiască stadiul și forma acestora.

Pentru că muncitorii nu s-au oprit nici după sosirea Ministrului Culturii, acesta a anunțat tot pe rețeaua de socializare că a sesizat ”Poliția Națională, Poliția Locală, Inspectoratul de Stat în Construcții pentru a veni la fața locului în vederea sistării lucrărilor de la Casa Nanu Muscel în baza Notei de Constatare întocmită de Direcția pentru Cultură a Municipiului București”.

Foto:facebook.com/Vlad-Alexandrescu

Acesta a mai scris că Inspectoratul de Stat în Construcții se află pe șantier pentru a verifica documentele și lucrările.

Foto: facebook.com/Vlad-Alexandrescu

Urmăriți B1TV.ro și pe