Bucureşti: Un irlandez a găsit 69 de specii de păsări diferite într-o singură zi

Bucureşti: Un irlandez a găsit 69 de specii de păsări diferite într-o singură zi

Un irlandez pasionat de birdwatching şi ornitologie, a descoperit, într-o singură zi, în Bucureşti, peste 69 de specii diferite.  Printre descoperiri de numără egreta mare, stârcul cenuşiu, pescăruş cu picioarele galbene, grauri, sticlete şi porumbel gulerat.

El a spus că despre păsările din Delta Dunării a găsit sute de articole pe internet, dar că despre Bucureşti nu ştia nimic. “Despre păsările din Capitală nu găseam detalii în niciun material de promovare turistică”, spune Wilton Farrelly, citat de site-ul verticalnews.ro.

În noiembrie 2010, irlandezul a venit în ţara noastră cu munca, şi cu ajutorul românului Cristian Mihai, în 10 ore, a descoperit nu mai puţin de 69 de specii diferite.

Înţelegerea s-a făcut pe site-ul Birdforum, iar românul s-a oferit să fie ghid pentru o zi, fiind plătit pentru asta.

Prima locaţie a observatorului a fost balta Comana, la 50 de km de Bucureşti, în Giurgiu, unde Farelly a găsit egreta mare albă, gâştele şi raţele sălbatice, precum şi cormoranii.

Umătorul loc de birwatching a fost în Capitală, în zona Semănătoarea-Crângaşi, unde a ochit pescăruşul cu picioare galbene, după care a mers în în parcul Mogoşoaia. Acolo şi-au făcut apariţia patru specii de ciocănitoare, o ghionoaie şi o bufniţă.

“Cred că fiecare părinte ar trebui să le prezinte copiilor animalele din apropierea oraşului lor. Este o lecţie foarte importantă, care îi va ajuta pe cei mici să înţeleagă şi să respecte natura”, spune Farrely.

Observarea păsărilor reprezintă o pasiune care s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, constând în urmărirea păsărilor cu ochiul liber sau cu binoclu, în aşa fel încât ele să fie cât mai puţin deranjate.

Vezi AICI lista completă cu păsările găsite.