Buhuși: Un incendiu puternic a izbucnit la trei societăţi de colectare a deşeurilor. Fumul, văzut de la zeci de kilometri distanță

Buhuși: Un incendiu puternic a izbucnit la trei societăţi de colectare a deşeurilor. Fumul, văzut de la zeci de kilometri distanță
Foto: desteptarea.ro

Un incendiu puternic a izbucnit duminică după-amiază la trei societăţi de colectare a deşeurilor de mase plastice, carton şi electronice din oraşul băcăuan Buhuşi. 13 autospeciale de pompieri au intervenit pentru stingerea incendiului, care se poate observa de la zeci de kilometri distanță. Nu există victime, informează Mediafax.

Incendiul a cuprins deşeurile de mase plastice, carton şi electronice din curtea comună de 5.000 de metri pătraţi a trei societăţi de colectare a materialelor refolosibile din Buhuşi, precum şi o linie de balotat şi un utilaj de granulat mase plastice din interiorul unei hale de 2.000 de metru pătraţi, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău.

50 de pompieri militari de la trei unități din județ intervin cu 11 autospeciale. Ei sunt ajutați de pompierii civili ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Buhuşi, care acţionează cu două maşini cu apă şi spumă.

„Incendiul, care se manifestă cu degajări mari de fum ce poate fi observat de la zeci de kilometri distanţă, a fost anunţat cu întârziere la numărul de urgenţă 112. Intervenţia se desfăşoară cu dificultate din cauza vântului foarte puternic, care suflă cu 3-4 metri pe secundă şi îşi schimbă permanent direcţia. Însă, prin mobilizarea exemplară a pompierilor s-a reuşit, după patru ore de intervenţie, localizarea incendiului care se putea extinde şi la o fabrică de confecţii din vecinătate, în prezent acţionându-se pentru lichidare”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu, pentru Mediafax.

Fumul înecăcios rezultat în urma arderii maselor plastice a afectat o parte din locuitorii orașului Buhuși.

Hala în care se afla linia de balotat şi utilajul de granulat mase plastice s-a prăbuşit, dar victime nu au existat deoarece nu se desfășura nicio activitate în timpul week-end-ului.

O anchetă va fi declanșată pentru a se stabili cauzele izbucnirii incendiului.