Bulgaria: De 4 ori mai mulți turiști ruși, în ciuda războiului, vin prin Erevan și Istanbul

Bulgaria: De 4 ori mai mulți turiști ruși, în ciuda războiului, vin prin Erevan și Istanbul
Foto: Captură video

Creșterea numărului de turiști ruși care au vizitat Bulgaria în primele cinci luni ale acestui an față de aceeași perioadă a anului 2021 este de 3,9 ori mai mare, a anunțat ministrul demisionar al turismului Hristo Prodanov, potrivit 24 Chasa, citat de Rador.

Campaniile publicitare ale Bulgariei în Rusia au fost suspendate

„În ciuda situației internaționale complicate, a absenței zborurilor directe, în perioada ianuarie-mai 2022 s-au înregistrat în total 33.584 de vizite ale turiștilor ruși în Bulgaria, care au dormit cel puțin o noapte la locul de cazare, proprietate proprie etc.”.

„În ciuda absenței zborurilor directe între Rusia și Bulgaria, cetățenii ruși, inclusiv turiștii, călătoresc în stațiunile de pe litoralul bulgăresc al Mării Negre cu transferuri, în principal prin Istanbul și Erevan. Niciunul dintre turoperatorii ruși nu și-a declarat intenția de a închide Bulgaria ca destinație turistică, toți sunt pregătiți să-și continue munca și să se adapteze la noile condiții”, a mai spus Prodanov.

În noile condiţii, se fac încercări pentru o prezență cât mai activă a Bulgariei pe pieţele turistice din unele ţări din Europa de Est şi Asia Centrală, printre care Armenia, Azerbaidjan, Kazahstan, Uzbekistan, Moldova şi Belarus, a precizat Ministerul Turismului de la Sofia.

Urmăriți B1TV.ro și pe