Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, propune dezbatere pe marginea proiectului Centurii Capitalei (VIDEO)

Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, propune dezbatere pe marginea proiectului Centurii Capitalei (VIDEO)

Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, şi purtătorul de cuvânt Alexandru Nazare au anunţat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, lansarea unei invitaţii către primarul general Gabriela Firea şi ministrul Transporturilor, Lucian Şova, privind organizarea unei dezbateri privind Centura Capitalei.

„Noi am demonstrat că avem soluţii, dar vrem să arătăm public că punem interesele bucureşteanului mai presus de interesele noastre sau interesele de partid. De aceea vrem să organizăm o dezbatere publică, o consultare publică în care să invităm toate părţile importante. PNL Bucureşti invită pe primarul general Gabriela Firea, pe ministrul Transporturilor, Lucian Şova, toate partidele prezente în Consiliul general, şi USR şi PMP şi ALDE şi toate organizaţiile non-guvernamentale interesate de Bucureşti, toate organizaţiile non-guvernamentale cu specific pe infrastructură, experţii de la Banca de Investiţii şi ai Comisiei Europene de la Directoratul de Politică Regională să participe la această dezbatere pentru că scopul este să clarificăm o dată pentru totdeauna ce conţine proiectul de centură şi care este graficul de implementare. Aceste proiecte nu se pot realiza într-un mandat, nu depind de un singur partid politic, de aceea trebuie să ne punem împreună de acord asupra unui grafic de implementare a proiectului”, a spus Nazare, într-o conferinţă de presă, precizând că dezbaterea va avea loc pe 15 noiembrie, la Parlament.

Acesta a subliniat că în prezent proiectul privind centura Bucureştiului nu este trimis la Bruxelles.

„Trebuie să ne lămurim ce componentă are proiectul de centură, centura existentă, plus pasajele, plus centura la nivel de autostradă, ce valoare are acest proiect şi în momentul respectiv să ieşim din această dezbatere şi proces de consultare cu un termen clar, cu un grafic de executare a centurii”, a afirmat Nazare.

La rândul său, preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a precizat că a discutat cu conducerea partidului cu privire la dezbatere.

El a menţionat şi că în campania „Deblocăm Bucureştiul”, care vizează şapte proiecte, respectiv Centura Bucureştiului, extinderea metroului, finalizarea lucrărilor de infrastructură, eficientizarea sistemului de semaforizare, modernizarea RATB, construirea de parcări gratuite la intrările din oraş şi încurajarea utilizării bicicletelor, au fost strânse aproximativ 20.000 de semnături.

„Sunt deja peste 10.000 de semnături în mod fizic şi cel puţin tot atâtea strânse în mediul online. Nu avem un target final. Vrem să facem această campanie cât mai temeinic, să discutăm cu toţi acei bucureşteni care sunt de acord să semneze pentru cele şapte priorităţi şi apoi cu toate aceste semnături şi cu soluţiile noastre să îi determinăm pe cei din guvernarea naţională şi locală să ia atitudine”, a spus Cristian Buşoi.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
15:29 - ANPC: 94 de controale la furnizori de energie și gaze. Au fost date amenzi de 645.000 lei. Facturile eronate vor fi recalculate
15:08 - Alecsandru Dunaev, detalii despre scenele pasionale alături de Mara Oprea, în serialul Adela de la Antena 1: Există o chimie între noi
15:07 - Virgil Popescu: Furnizorii au obligația să recalculeze facturile emise eronat fără penalități în termen de 15 zile, timp în care se suspendă inclusiv o eventuală plată. Debranșările, interzise pe perioada OUG (VIDEO)
14:48 - Marcel Ciolacu: Este tardivă o lege a certificatului verde în acest moment
14:37 - Scandal de proporții la „Survivor România”. Doi Faimoși și-au aruncat cuvinte grele: „Ești nebun, ești pervers!” (GALERIE FOTO)
14:28 - Dan Dungaciu, despre mișcările Rusiei: Sună mai degrabă ca mesaje prin care să convingă cealaltă parte că e o amenințare reală, dar nu sunt convins că sunt mesaje că invazia ar fi iminentă (VIDEO)
14:09 - Câți bani încasează Cătălin Zmărăndescu și Roxana Ciuhulescu de la Suriviro România 2022. Sumele primite pentru fiecare săptămână
14:02 - Probleme pentru Andra. De ce a ajuns artista la poliție (GALERIE FOTO)
13:53 - Aproape 150 de orașe și municipii în scenariul roșu. Cea mai mare rată de infectare, înregistrată într-o comună din județul Cluj
13:38 - Marcel Ciolacu, întrebat despre schimbarea conducerii ANRE: Mie nu mi-a solicitat cineva acest lucru. Nu știu dacă ANRE trebuie să urmărească facturi (VIDEO)