Buzău: Cutremur de 2,9 grade, duminică dimineață

Buzău: Cutremur de 2,9 grade, duminică dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de2.9 s-a produs duminică dimineață, la ora03:15, în zona seismică Vrancea, Buzău, laadâncimea de 7km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 53km E de Brasov, 72km N de Ploiesti, 120km SV de Bacau, 128km N de Bucuresti, 137km NE de Pitesti, 137km V de Braila, 138km V de Galati, 167km E de Sibiu, 192km N de Ruse, 203km SV de Iasi.

Când s-ar putea produceun cutremur catastrofal în România

Seismologul Gheorghe Mărmureanu a precizat căuncutremur catastrofal în România trebuie să aibă magnitudinea peste 7.

„Noi trebuie să fim calmi. Blocurile care sunt făcute în România sunt făcute pentru cutremur, dar nu sunt făcute peste tot. După 1963 a început în România să se construiască cât de cât seismic. […] Problema este nu doar a României, ci peste tot în lume. Am fost în SUA și am întâlnit problema și acolo. Un profesr renumit spunea că știm mai multe despre spațiu decât despre Pământ. Cel mai adânc foraj în Pământ e de 9 km și apoi au fost blocate aparatele.

În momentul de față Institutul are în secunda 3-4 ce magntudine are cutremurul. La noi e periculos ce e peste 7 grade pe scara Richter, peste 7,1.

Trebuie să construim conform calculelor. Chiar dacă facem proiect bun, le constuim bine? Am găst în stâlpul unui bloc papuci, o pălărie și așa mai departe. Păi ce e asta?”, a precizat Gheorghe Mărmureanu la postul Digi24.