Buzău: Parașutist militar, mort în timpul unui antrenament. Avea două paraşute, nu i s-a deschis niciuna

Buzău: Parașutist militar, mort în timpul unui antrenament. Avea două paraşute, nu i s-a deschis niciuna
Foto simbol: Pixabay

Un parașutist militar cu experiență, în vârstă de 38 de ani, a murit în timpul unui exercițiu pe Aerodromul din Boboc. Bărbatul s-a prăbuşit în gol de la câteva sute de metri altitudine. Ministerul Apărării a transmis că „accidentul a survenit pe timpul manevrelor de aterizare”. Surse citate de Adevărul susțin că bărbatul avea două parașute și nu i s-a deschis niciuna.

Parașutist mort în timpul unui antrenament

„Căpitanul Cosmin Constantin Scorțea, din Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, și-a pierdut viața miercuri, 25 mai, în urma unui accident survenit pe timpul unui exerciţiu de paraşutare pe Aerodromul din Boboc. Pentru stabilirea circumstanțelor producerii accidentului a fost sesizat Parchetul Militar. De asemenea, conform procedurilor legale, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene a ordonat constituirea unei comisii interne de investigare“, a transmis Ministerul Apărării.

Porivit MApN, accidentul a avut loc în jurul orei 14.00, pe timpul executării manevrelor de aterizare. Medicii ajunși la fața locului i-au acordat primul ajutor, dar nu au mai putut să-l salveze.

Scorțea era angajat în Ministerul Apărării din 2007 și avea la activ 67 de salturi. Era căsătorit și avea un copil.

„Joi, 26 mai, la ora 8.30, vor fi organizate în unitățile militare din țară ceremonii de comemorare a ofițerului. Conducerea Ministerului Apărării Naţionale este alături de familia îndoliată și transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanţe familiei militarului căzut”, se mai arată în comunicat.

Urmăriți B1TV.ro și pe