Caii din Letea au fost adoptaţi: Vor fi sacrificaţi doar cei bolnavi

Caii din Letea au fost adoptaţi: Vor fi sacrificaţi doar cei bolnavi
Foto: calulmeu.ro

Caii semisălbatici  din satul Letea, care urmau să fie sacrificaţi, au fost adoptaţi de fundaţia Vier Pfoten, conform lui Dumitru Popa, prefectul judeţului Brăila, citat de Agerpres.

„S-a incheiat un protocol prin care caii au fost adoptaţi de Vier Pfoten. Ei sunt stăpânii lor de acum înainte şi vor proceda ca un stăpân de bună-credinţă. Acum se fac analizele şi se recoltează probele, iar în funcţie de rezultatele acestora cei bolnavi vor fi transportaţi la un abator autorizat pentru sacrificare, iar de cei sănătoşi se va ocupa Vier Pfoten”, a declarat oficialul.

Scandalul privind cei 1.900 de cai ce urmau să fie sacrificaţi a izbucnit miercuri, după ce mai multe ONG-uri au dat publicității o serie de fotografii cu animalele însângerate, având diverse răni.

Autoritățile locale au motivat, la acel moment, că animalele distrug pădurile din jurul localității, iar pentru acest motiv numărul lor trebuie redus de la 2.000 la 100.

Caii au fost transportați într-o fermă din localitatea Urleasca, pentru a fi hrăniți și îngrijiți, după ce ONG-urile au sesizat faptul că în timpul transportului animalelor către abator acestea se aflau într-o stare avansată de deshidratare.

Acest caz a stârnit multiple reacții de compasiune și mânie în mediul online, precum și din partea ONG-urilor, care au criticat dur măsura exterminării lor.

Tags: