Călărași: Persoane suspectate că vindeau țigări fabricate ilegal din tutun recuperat de la groapa de gunoi, cercetate

Călărași: Persoane suspectate că vindeau țigări fabricate ilegal din tutun recuperat de la groapa de gunoi, cercetate
Foto: adevarul.ro

Mai multe persoane din judeţul Călăraşi, suspectate că vindeau ţigări fabricate ilegal din tutun recuperat de la groapa de gunoi din Chiajna, sunt cercetate pentru evaziune fiscală, informează Mediafax.

Persoanele suspectate ar fi fabricat ilegal şi vândut ţigări care conţineau tutun recuperat de la groapa de gunoi din localitatea Chiajna, ar fi repus în circuitul economic produse alimentare expirate, luate de asemenea de la groapa de gunoi, şi ar fi folosit pentru aceste activităţi oameni care lucrau fără forme legale.

În urma a 25 de percheziţii făcute, joi, la locuinţele suspecţilor, anchetatorii au confiscat trei tone de tutun, nouă dispozitive de prelucrat tutunul, 1.160 de ţigarete nemarcate, 400 de dolari şi 20.276 de lei.

De asemenea, şapte persoane cu vârste cuprinse între 21 şi 39 de ani, din comuna Spanţov, judeţul Călăraşi, au fost ridicate şi duse la audieri, fiind cercetate în libertate.

Cele şapte persoane, între care unul este administratorul unei firme, sunt cercetate pentru evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală. În urma descinderilor poliţiştii au descoperit 69 de persoane despre care există suspiciunea că munceau fără forme legale pentru cei şase care au pus la punct afacerea ilegală. 

Prejudiciul stabilit în acest dosar este de 1.200.000 de lei.